Dr. Mihai Craiu, 5 sfaturi pentru ca profesorii și elevii să fie protejați împotriva Covid-19


Ce sfaturi a oferit celebrul medic pediatru pentru profesori și elevi, ca să fie în siguranță deplină în clase și să evite infectarea cu noul coronavirus.

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, care zilele trecute a făcut un experiment, a dezvăluit care sunt cele cinci măsuri care ar trebui luate în școli, odată cu revenirea elevilor în clase. Potrivit acestuia, un copil poate purta o mască de protecție fără probleme, timp de o oră, apoi este recomandată o pauză de câteva minute în aer liber. 

Din interacțiunile pe care le-a avut cu copiii la cabinet, și-a dat seama că elevilor nu le este atât de greu pe cât cred unii adulți să poarte mască.

„Copiii nu au fost foarte sâcâiți de mască, nici măcar cei mai plinuți care au transpirat mai mult. Cred că în acest moment, la copii domină sentimentul de bucurie a revederii. Părinții și bunici sunt foarte emoționați și cel mai mare bine pe care îl pot face copiilor lor este să nu le verse în cap aceste emoții. Copiii se vor încărca de emoțiile noastre. (...) Părinții au rămas pe gardul școlii - există riscul ca să iei nu de la copilul asimptomatic, ci de la altă mamă. În toată această vânzoleală de emoții, nu dăm niciun credit copiilor. Îmi e mai frică de părinți și de bunici în drumul lor spre sau după școală”, a spus medicul în cadrul unui interviu oferit pentru Digi.24.

Citeste si: Adrian Streinu-Cercel: „În decurs de 6-8 săptămâni pandemia ar putea fi gata”

Potrivit medicului pediatru, un copil poate purta fără probleme masca timp de 45 de minute, chiar și o oră, fără a fi în pericol. Însă medicul recomandă o pauză de mască de câteva minute, în aer liber, cu respectarea distanțării.

Un astfel de model este practicat în țările scandinave, acolo unde elevii sunt duși în curtea școlii la intervale regulate de timp. La noi, „copiii ar putea să iasă 2 minute la fereastră, fără mască”.

Mihai Craiu a explicat că, pentru a-i proteja pe elevi de Covid, trebuie luate, concomitent, cinci măsuri. În primul rând, copiii cu simptome nu trebuie să vină sub nicio formă la școală și să anunțe acest lucru.

Începerea anului școlar
Începerea anului școlar reguli[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când se vor impune noi restricții în România? Alexandru Rafila: „Situația se schimbă radical”

De asemenea, elevii și profesorii trebuie să poarte mască, trebuie să evite să își atingă zona ochilor și să păstreze distanța.

La fel de importantă este aerisirea claselor, pentru a împiedica acumularea de aerosoli cu încărcătură virală. „Dar în România ne trage curentul, mă tem că o să stăm cu geamurile închise”, a spus medicul, care îi asigură pe oameni că nu îi va trage curentul.


Citește și:

Adrian Streinu-Cercel: „În decurs de 6-8 săptămâni pandemia ar putea fi gata”

Testul chibritului sau modalitatea inedită care îți arată dacă ai probleme cu plămânii. E util chiar și pe timp de pandemie de coronavirus

Când se vor impune noi restricții în România? Alexandru Rafila: „Situația se schimbă radical”

Alegeri pe timp de pandemie. Ce reguli trebuie să respecți cu sfințenie când mergi să votezi la alegerile locale?

Zodiile care suferă cel mai mult din dragoste!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Astroloaga care a prezis pandemia de Covid-19 a făcut noi predicții. Ce se va întâmpla în 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri