Dr. Mihai Craiu, 5 sfaturi pentru ca profesorii și elevii să fie protejați împotriva Covid-19

Mihai Craiu

Ce sfaturi a oferit celebrul medic pediatru pentru profesori și elevi, ca să fie în siguranță deplină în clase și să evite infectarea cu noul coronavirus.

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, care zilele trecute a făcut un experiment, a dezvăluit care sunt cele cinci măsuri care ar trebui luate în școli, odată cu revenirea elevilor în clase. Potrivit acestuia, un copil poate purta o mască de protecție fără probleme, timp de o oră, apoi este recomandată o pauză de câteva minute în aer liber. 

Din interacțiunile pe care le-a avut cu copiii la cabinet, și-a dat seama că elevilor nu le este atât de greu pe cât cred unii adulți să poarte mască.

„Copiii nu au fost foarte sâcâiți de mască, nici măcar cei mai plinuți care au transpirat mai mult. Cred că în acest moment, la copii domină sentimentul de bucurie a revederii. Părinții și bunici sunt foarte emoționați și cel mai mare bine pe care îl pot face copiilor lor este să nu le verse în cap aceste emoții. Copiii se vor încărca de emoțiile noastre.(...) Părinții au rămas pe gardul școlii- există riscul ca să iei nu de la copilul asimptomatic, ci de la altă mamă.

În toată această vânzoleală de emoții, nu dăm niciun credit copiilor. Îmi e mai frică de părinți și de bunici în drumul lor spre sau după școală”, a spus medicul în cadrul unui interviu oferit pentru Digi.24.

Citeste si: Adrian Streinu-Cercel: „În decurs de 6-8 săptămâni pandemia ar putea fi gata”

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare- wowbiz.ro

Citește și: Mario Fresh i-a dat inelul fiicei lui Dragoș Bucur. Imaginile care au stârnit controverse- radioimpuls.ro

Potrivit medicului pediatru, un copil poate purta fără probleme masca timp de 45 de minute, chiar și o oră, fără a fi în pericol. Însă medicul recomandă o pauză de mască de câteva minute, în aer liber, cu respectarea distanțării.

Un astfel de model este practicat în țările scandinave, acolo unde elevii sunt duși în curtea școlii la intervale regulate de timp. La noi, „copiii ar putea să iasă 2 minute la fereastră, fără mască”.

Mihai Craiu a explicat că, pentru a-i proteja pe elevi de Covid, trebuie luate, concomitent, cinci măsuri. În primul rând, copiii cu simptome nu trebuie să vină sub nicio formă la școală și să anunțe acest lucru.

Începerea anului școlar
Începerea anului școlar reguli[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Helmut Duckadam, legenda vie a sportului rege, duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

Citeste si: Când se vor impune noi restricții în România? Alexandru Rafila: „Situația se schimbă radical”

De asemenea, elevii și profesorii trebuie să poarte mască, trebuie să evite să își atingă zona ochilor și să păstreze distanța.

La fel de importantă este aerisirea claselor, pentru a împiedica acumularea de aerosoli cu încărcătură virală. „Dar în România ne trage curentul, mă tem că o să stăm cu geamurile închise”, a spus medicul, care îi asigură pe oameni că nu îi va trage curentul.



Citește și:

Adrian Streinu-Cercel: „În decurs de 6-8 săptămâni pandemia ar putea fi gata”

Testul chibritului sau modalitatea inedită care îți arată dacă ai probleme cu plămânii. E util chiar și pe timp de pandemie de coronavirus

ego.ro Locul din casă în care să nu pui niciodată biroul. Greșeala pe care mulți o fac, așa atragi tot ghinionul

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro ”M-am nenorocit” Cabral, apel disperat pe internet! Cu ce probleme se confruntă prezentatorul

kanald2.ro Ce părere are Oana Roman despre noua iubită a lui Marius Elisei: „Isa a făcut cunoștință cu această doamnă”

kanald.ro Ceylin din serialul Secrete de familie, câștiguri fabuloase din mediul online! Sumele vehiculate de presa turcă sunt de-a dreptul uluitoare

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Aderarea României la Spațiul Schengen. ”Nu avem șanse credibile de a fi admiși mai devreme de 2025”, spune Marius Ghincea, analist de politică externă. De ce se opune, de fapt, Austria?


Parteneri
Cookies