Dr. Mihai Craiu, 5 sfaturi pentru ca profesorii și elevii să fie protejați împotriva Covid-19

Mihai Craiu
Mihai Craiu despre inceperea anului scolar

Ce sfaturi a oferit celebrul medic pediatru pentru profesori și elevi, ca să fie în siguranță deplină în clase și să evite infectarea cu noul coronavirus.

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, care zilele trecute a făcut un experiment, a dezvăluit care sunt cele cinci măsuri care ar trebui luate în școli, odată cu revenirea elevilor în clase. Potrivit acestuia, un copil poate purta o mască de protecție fără probleme, timp de o oră, apoi este recomandată o pauză de câteva minute în aer liber. 

Din interacțiunile pe care le-a avut cu copiii la cabinet, și-a dat seama că elevilor nu le este atât de greu pe cât cred unii adulți să poarte mască.

„Copiii nu au fost foarte sâcâiți de mască, nici măcar cei mai plinuți care au transpirat mai mult. Cred că în acest moment, la copii domină sentimentul de bucurie a revederii. Părinții și bunici sunt foarte emoționați și cel mai mare bine pe care îl pot face copiilor lor este să nu le verse în cap aceste emoții. Copiii se vor încărca de emoțiile noastre.(...) Părinții au rămas pe gardul școlii- există riscul ca să iei nu de la copilul asimptomatic, ci de la altă mamă.

În toată această vânzoleală de emoții, nu dăm niciun credit copiilor. Îmi e mai frică de părinți și de bunici în drumul lor spre sau după școală”, a spus medicul în cadrul unui interviu oferit pentru Digi.24.

Citeste si: Adrian Streinu-Cercel: „În decurs de 6-8 săptămâni pandemia ar putea fi gata”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Potrivit medicului pediatru, un copil poate purta fără probleme masca timp de 45 de minute, chiar și o oră, fără a fi în pericol. Însă medicul recomandă o pauză de mască de câteva minute, în aer liber, cu respectarea distanțării.

Un astfel de model este practicat în țările scandinave, acolo unde elevii sunt duși în curtea școlii la intervale regulate de timp. La noi, „copiii ar putea să iasă 2 minute la fereastră, fără mască”.

Mihai Craiu a explicat că, pentru a-i proteja pe elevi de Covid, trebuie luate, concomitent, cinci măsuri. În primul rând, copiii cu simptome nu trebuie să vină sub nicio formă la școală și să anunțe acest lucru.

Începerea anului școlar
Începerea anului școlar reguli[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ștefania a luat decizia mult așteptată în privința lui Cosmin! „A demonstrat, prin mesajele alea, că ar fi cu mine doar pentru emisiune și pentru bani”. Primele declarații ale concurentei, după descalificarea iubitului ei din „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în care au pierit Mihaela și Paul- stirilekanald.ro

Citeste si: Când se vor impune noi restricții în România? Alexandru Rafila: „Situația se schimbă radical”

De asemenea, elevii și profesorii trebuie să poarte mască, trebuie să evite să își atingă zona ochilor și să păstreze distanța.

La fel de importantă este aerisirea claselor, pentru a împiedica acumularea de aerosoli cu încărcătură virală. „Dar în România ne trage curentul, mă tem că o să stăm cu geamurile închise”, a spus medicul, care îi asigură pe oameni că nu îi va trage curentul.Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Testul chibritului sau modalitatea inedită care îți arată dacă ai probleme cu plămânii. E util chiar și pe timp de pandemie de coronavirus

Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”

Când se vor impune noi restricții în România? Alexandru Rafila: „Situația se schimbă radical”

Cosmin a ajuns pe mâinile medicilor, la scurt timp după descalificarea din „Casa iubirii”! În ce stare se află fostul concurent în aceste momente: „Îl durea”

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies