Adrian Streinu-Cercel: „În decurs de 6-8 săptămâni pandemia ar putea fi gata”

Adrian Streinu-Cercel
Adrian Streinu-Cercel despre coronavirus

Iată cum poate fi combătut noul coronavirus în numai câteva săptămâni, potrivit profesorului Adrian-Streinu Cercel. Ce informații a oferit.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre modul în care se poate izola virusul Covid-19, pentru ca în 6-8 săptămâni circulația acestuia să fie oprită.

Odată cu începerea școlilor, medicii s-au declarat îngrijorați de faptul că în curând va crește exponențial numărul cazurilor de infectări, în cazul în cazre nu se vor respecta măsurile.

„În ultima perioadă am văzut mesaje de genul: „haideți să izolăm virusul, nu să ne izolăm pe noi!”.

Absolut corect! Acest slogan este foarte bun. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să avem grijă de noi.

Dacă nu avem grijă de noi, nu ne apără nimeni. Oricât de puternic ar fi statul, uitați-vă la SUA, degeaba! Sfatul meu este: haideți să ne protejăm pe noi înșine! Pentru a ne proteja pe noi înșine trebuie să purtăm mască tot timpul. Am ieșit din casă, am ieșit cu masca pe figură.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu profesorii care refuză să predea online: „Vom lua măsuri legale”

Masca trebuie să acopere și nasul, și gura! Banda metalică de deasupra trebuie amprentată pe conturul nasului și al obrajilor. Dacă este pusă de formă, lasă zone prin care aerul pătrunde și, o dată cu aerul care pătrunde, evident că poate pătrunde și virusul”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Coronavirus Romania
Coronavirus Romania cazuri[Sursa foto: PixaBay]

„În decurs de șase-opt săptămâni, am putea să izolăm circulația virusului”

„Dacă aceste lucruri ar fi puse în practică, în decurs de șase-opt săptămâni, am putea să izolăm circulația virusului”, a mai spus Streinu-Cercel.

Citeste si: A încălcat izolarea și a infectat 59 de persoane! Autoritățile au catalogat ca fiind „Un caz exemplar de prostie”

 

„Cei care nu vor să poarte mască, nu au decât să facă ce doresc, dar să-și asume și riscul îmbolnăvirii!”, a subliniat profesorul, potrivit DCNews. 

În plus, Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, s-a declarat îngrijorat de turnura luată de noul coronavirus în ultima perioadă, după ce mai multe țări au raportat peste 10000 de infectări.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști- kanald.ro

Citește și: A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia- stirilekanald.ro

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, avertisment: „Trebuie să ne trezim la realitate”

„În Spania apar cam 14.000 de cazuri pe zi, iar în Franța 13.000 de cazuri pe zi, ceea ce este cu totul și cu totul alarmant.

Ceea ce este și mai interesant este că Elveția vine ușor din spate cu aproape 500 cazuri noi pe zi.

La extremitatea cealaltă este China care a înregistrat 14 cazuri mari și late. Sunt cazuri de import.

Și niciun caz nu a fost înregistrat în ultimele zile, la Beijing, ceea ce este wow! Asta demonstrează că se poate, dar se poate cu disciplină.

Atunci când disciplina lipsește în contextul unei astfel de epidemii, lucrurile iau întorsături neplăcute”, a spus Streinu-Cercel, potrivit DC News.Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Când se vor impune noi restricții în România? Alexandru Rafila: „Situația se schimbă radical”

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Care au fost ultimele cuvinte pe care Diana le-a spus înainte să fie ucisă de urs: "Ajutor, mă atacă!"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta, de la ora 23:00, la Kanal D

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies