Mâncărică de spanac cu usturoi, o rețetă delicioasă și rapidă de post

Spanac cu usturoi

Mâncărica de spanac cu usturoi este o variantă delicioasă și rapidă pentru zilele de post.

Spanacul îngroșat cu sos de făină și usturoi este preferatul românilor în perioada postului. Acest sos de făină este înrudit cu sosul beshamel, dar cum această rețetă este de post, nu vom folosi unt și lapte, ci doar ulei și se va subția cu apa folosită pentru a fierbe spanacul.

Ingrediente 

  • 500 g frunze de spanac proaspete sau 250 g spanac opărit sau congelat
  • 40 ml ulei
  • 40 g făină
  • 3 căței de usturoi
  • sare, piper, nucșoară – după gust
  • suc de lămâie – opțional

Citeste si: Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt

MOD DE PREPARARE

Spanacul trebuie curățat și spălat frunză cu frunză. Trebuie să îndepărtați apoi partea de jos a tijelor.

Alegeți o oală încăpătoare, de aproximativ 4-5 litri și puneți apa la fiert. Adăugați o jumătate de linguriță de sare. Când observați că apa a început să dea în clocot, puneți spanacul și lăsați-l la fiert aproximativ 2 minute, până când observați că s-a înmuiat.

Pregătiți o altă oală pe care o veți umple cu apă rece, în care veți adăuga câteva cuburi de gheață. Spanacul trebuie scurs. Veți păstra aproximativ 300-350 ml din cantitatea de apă pe care ați pus-o la fiert. Mutați imediat spanacul în oala cu apă rece. Astfel, spanacul își va păstra culoarea vie.

Spanacul trebuie scurs și tocat mărunt cu un cuțit. Puteți folosi un blender.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rețetă de fructe confiate? Cum le faci exact cum sunt și în comerț

Într-o tigaie va trebui să puneți 40 ml de ulei la încins. Adăugați făină și amestecați constant. Turnați puțin câte puțin din apa în care a fiert spanacul, amestecând continuu, apoi lăsați amestecul la fiert aproximativ 10 minute.

Sosul poate fi condimentat cu sare și piper, după gust, nucșoară sau orice vă doriți, în funcție de preferințe. Adăugați spanacul tocat peste sosul alb și amestecați continuu pentru a se încorpora.

Citește și: Ce au găsit specialiștii legiști pe corpul neînsuflețit al Rodicăi Stănoiu, fosta ministră a Justiției. Autopsia a fost finalizată- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

La final, adăugați usturoiul tocat foarte mărunt.

[Sursa foto: PixaBay]

CUM se servește MÂNCărica DE SPANAC CU USTUROI

Mâncărica de spanac cu usturoi se va servi caldă, alături de pâine prăjită sau mămăliguță. Este foarte gustoasă și rece. De fapt, dacă o preferați caldă, vă recomandăm să o mâncați cu pâine prăjită, iar dacă vă place în varianta rece, o puteți mânca alături de mămăliguță caldă.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum vede Cristina Șișcanu, rolul de mamă? Vedeta TV și-a pus gândurile emoționante într-o postare pe rețelele de socializare! "Să fii mamă nu înseamnă să faci totul perfect..."

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Un nume mare din FOTBAL, împușcat mortal în faţa unui magazin. Atacatorii au tras focuri de armă şi asupra mamei sportivului: "Această veste nefericită ne consternează pe toți cei care facem parte din această instituție"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul