4 reţete cu urzici - Reţete simple şi pline de minerale şi vitamine


Urzica este renumita pentru capacitatile sale medicinale datorita substantelor proteice, uleiurilor volatile, acidului acetic, formic si vitaminelor A, B2, C, K si sarurilor minerale.

Printre beneficiile urzicilor se se numara si:

 

  • vitaminizarea, remineralizarea si echilibrarea sistemului de aparare al organismului;
  • previne si trateaza anemia;
  • stimuleaza metabolismul;
  • actioneaza impotriva viermilor intestinali;
  • detoxifiaza organismul;
  • imbunatateste tonusul si sistemul imunitar;
  • scade glucoza din sange.

Citeste si: Uita de foame: 13 alimente care taie pofta de mancare

Citeste si: Așa prepari cele mai bune PÂRJOALE de POST

Citeste si: CIORBĂ DE ȘTEVIE CU ZDRENȚE DE OU ȘI SMÂNTÂNĂ

 

Mancarica de urzici

Ingrediente:

 

  • 5 legaturi de urizicute
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura faina
  • 2 catei de usturoi
  • Sare

 

Mod de preparare: Mai intai curatam si spalam bine urzicile in apa rece. Intr-o oala se pune la fiert apa cu sare si se adauga urzicile bine spalate in momentul in care apa ajunge sa clocoteasca. Se lasa aproximativ 15-20 de minute. Se strecoara zeama, din care mai pasttram o ceasca, apoi se pun in blender si se mixeaza bine. Se mai poate folosi si o lingura de lemn pentru a freca bine, in caz ca nu aveti blender.
Se potriveste la gust, adaugand sare si adaugam si o lingura de faina pentru omogenizare. Calim o ceapa mare iar atunci cand este gata vom adauga peste ea urzicile si adaugam si ceasca cu zeama in care au fiert urzicile. Mai lasam pe foc 10 minute, apoi adaugam 2-3 catei de usturoi tocati marunt. Servim cu mamaliguta si cu un ou ochi.

Citeste si: Retete de post: mâncare de prune uscate, DELICIUL după o veche reţetă oltenească

Citeste si: Reţeta de clătite care te va înnebuni. Ai nevoie de doar două ingrediente

Piure de urzici

Ingrediente:

 

  • 500g de urzici
  • 3 linguri ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 200g smantana

 

Mod de preparare: Curatam si spalam bine urzicutele, apoi le oparim 10-15 minute. Le scurgem, le lasam la racit si le tocam. Incingem uleiul, adaugam piureul de urzici si usturoiul tocat, subtiem cu zeama in care au fiert urzicile si potrivim de sare. Lasam sa clocoteasca putin si apoi adaugam smantana.

Citeste continuarea aici.

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Iubita lui Liviu Vârciu, imagini incendiare de pe plajă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri