Pateurile sunt unele dintre cele mai consumate preparate, mai ales în momentul în care suntem pe grabă. Însă știați care este secretul celor mai bune pateuri?
In articol:
- La ce temperatură se coc pateurile congelate
- Care este secretul pentru cele mai bune pateuri
- Rețetă de Aluat pentru pateuri
- Rețetă de Pateuri cu ciuperci
Aflați din rândurile următoare ce sunt mai exact pateurile, la ce temperatură se coc cele congelate, dar și în ce constă secretul care se află în spatele celor mai bune pateuri.
Ce sunt pateurile
Pateurile vin sub formă de foitaje și sunt preparate dintr-un aluat realizat din făină de grâu și unt, în cantități egale, la care de obicei se adaugă oțet, sare, dar și apă.
Pateurile, mai exact aluatul franțuzesc, este produs originar din Franța, care s-a inventat în secolul XVII-lea, de către Claudius Gele.
Acestea se pot prepara și în casă, existând în prezent nenumărate rețete prin intermediul cărora vă puteți bucura de pateuri foarte delicioase, atât simple, cât și cu diferite umpluturi sau forme.
Totodată, aceste pateuri se pot cumpăra și gata pregătite, fie din patiserii, fie din supermarket-uri. În cazul în care optați pentru pateurile din supermarket-uri, acestea se pot găsi de-a gata sau sub formă congelată, pe care ulterior le veți prepara acasă, în cuptor.
Citeste si: Cum se fac cojile de eclere pufoase și dulci. Iată metoda cea mai bună
La ce temperatură se coc pateurile congelate
După ce le-ați achiziționat, pateurile se vor depozita în congelator, dacă nu le veți prepara în aceeași zi în care le-ați cumpărat. În momentul în care veți dori să le consumați, pateurile se vor scoate de la congelator, le veți lăsa să fie la temperatura camerei, iar apoi le veți îndepărta ambalajul și le veți pregăti de coacere.
Cuptorul se încălzește în prealabil, până la o temperatură de 180-200 de grade Celsius, iar timpul de coacere poate varia în funcție de cuptorul pe care îl aveți, dar și de tipurile de pateuri pe care l-ați achiziționat.
De reținut este faptul că pateurile NU se coc în cuptorul cu microunde.
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
Citeste si: La ce temperatură se coc MACARONS
Care este secretul pentru cele mai bune pateuri
Secretul pentru cele mai bune pateuri, constă în modul de preparare al aluatului, pentru care v-am pregătit și o rețetă destul de simplă, care vă va ajuta să faceți mai departe pateuri cu orice umplutură vă doriți.
Rețetă de Aluat pentru pateuri
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un pahar de lapte cald, o lingură de zahăr, drojdie uscată (7-10 g), 3.25 pahare de făină, unt (200 g) și un praf de sare.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a dizolva foarte bine zahărul și drojdia, într-un vas în care ați pus lapte cald. Lăsați acest amestec să stea timp de 15 minute. În acest timp, puteți cerne făina într-un alt bol separat, adăugați peste praful de sare și untul moale (lăsat la temperatura camerei), iar apoi frecați amestecul cu mâinile, până veți obține un aluat fărâmicios.
În acel moment, turnați și amestecul de lapte cu drojdia și începeți să frământați aluatul. La începutul frământării, aluatul va fi puțin mai lichid, însă odată ce se va desprinde de pe pereții bolului, veți obține un aluat moale și elastic. Frământați aluatul într-o formă rotundă și puneți-l într-o pungă pe care o veți așeza la frigider pentru aproximativ 30 de minute, iar apoi îl puteți folosi în prepararea pateurilor sau a diferitelor prăjituri preferate.
Citeste si: Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!- stirilekanald.ro
Citeste si: Ce înseamnă legume gratinate. Cu siguranță ai ingredientele acasă
Rețetă de Pateuri cu ciuperci
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 400 g de aluat (îl puteți folosi pe cel din rețeta de mai sus), un borcan de ciuperci (300 g), o ceapă, smântână (2 linguri), un ou, sare, piper și ulei (3 linguri).
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a spăla ciupercile sub un jet cu apă rece și le veți lăsa la scurs într-o strecurătoare. Apoi vă puteți apuca să tocați ceapa și să o căliți în ulei, până când veți observă că s-a înmuiat. Apoi adăugați peste și ciupercile pe care le-ați tocat mărunt și lăsați întregul conținut la călit pentru aproximativ 4-5 minute. Iar după trecerea acestui interval de timp, puteți adăuga smântâna și puteți să condimentați compoziția cu sare și piper. Amestecați până se va omogeniza și mai lăsați încă 1-2 minute pe foc.
Următorul pas este reprezentat de tăierea aluatului în jumătate, pe lung. În centrul fiecărei fâșii, întindeți compoziția de ciuperci, însă doar în momentul în care s-a răcit. Ungeți apoi marginile cu puțin ou și împachetați-le. Pe margini, cu ajutorul unei furculițe, apăsați, pentru a se lipi părțile de aluat mai bine. Apoi așezați fâșiile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungeți cu ou. Cuptorul trebuie preîncălzit la foc mediu, moment în care veți pune tava cu pateurile în interior, pentru aproximativ 25-30 de minute. Rețeta este gata și le puteți servi! Poftă bună!
Citeste si: La ce temperatură se coc chiftelele. Cum gătești cele mai gustoase chifetele la cuptor