Vitrinele cofetăriilor din întreaga lume au fost, în ultimii ani, colorate de-a dreptul de aceste fursecuri în miniatură. Macarons, cel mai cunoscut desert franțuzesc, surprinde prin culori, arome care mai de care, dar și prin gustul desăvârșit.
Cu siguranță ai încercat macarons, aceste prăjiturele preferate de toți iubitorii de dulciuri, în special de cei mici, iar dacă nu, te invităm să descoperi cum le poți face chiar tu acasă.
Citeste si: NOTEAZĂ: Cu ce înlocuim pofta de dulce
Cum gătești acasă macarons
Ce sunt macarons
Istoria acestui desert este foarte controversată, dat fiind faptul că există nenumărate ipoteze în legătură cu apariția lor.
Citeste si: CITEȘTE: Cum să faci cea mai ușoară prajitură din 3 ingrediente făra coacere
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
La ce temperatură se coc macarons
Cu toate că ingredientele pentru macarons sunt foarte ușor de găsit, prepararea acestora nu este de fiecare dată simplă.
Pentru a obține consistența dorită, dar și forma specifică este nevoie de multă răbdare, dar și de un mediu prielnic. Trebuie să ai în evidență, neapărat, umiditatea bucătăriei în care le prepari, calitatea ingredientelor pe care le folosești, dar și instrucțiunile rețetei. Dacă nu respecți cantitatea de ingrediente sau timpul de coacere este foarte probabil să nu ajungi la rezultatul pe care ți-l dorești.Dacă nu ai experiență în bucătărie, este indicat să încerci o rețetă simplă, mai ales când vine vorba despre compoziția lor.
Pentru cele mai bune macarons trebuie, mai întâi de toate, să preîncălzești cuptorul la maxim 150 de grade și apoi să introduci tava în care se află. După aproximativ 7-8 minute trebuie să scazi temperatura de coacere până la 120 sau 130 de grade și să-i mai lași înauntru încă 5 minute. Macarons se lasă la răcit în frigider aproximativ 5 ore.
Citeste si: NOTEAZĂ: Cu ce se însiropează PIȘCOTURILE
Rețetă macarons
Ingrediente:
- 70 g zahăr vanilat
- 230 g zahăr pudră
- 120 g făină de migdale
- 2 g sare
- colorant alimentar
Pentru început, trebuie să cerni făina de migdale, zahărul pudră și pudra de cacao într-un vas încăpător. Separă cu mare grijă albușurile, iar mai apoi mixează-le împreună cu praful de sare. Adaugă, treptat, zahărul. Amestecă totul cu mixerul până obții o spumă.
Mută compoziția de macarons într-un pos sau o pungă de plastic mai rezistentă, tăiată la un colț. Pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și încearcă să formezi cercuri mici, la o oarecare distanță unul de altul. Ține cont că această compoziție se va mai lăți, așa că este important să lași spațiu între cercuri.
Lasă totul la uscat la temperatura camerei pentru aproximativ două ore, până când nu se mai lipește de deget. Preîncălzește cuptorul la maxim 150 de grade și apoi introdu tavă cu macarons. După aproximativ 7-8 minute trebuie să scazi temperatura de coacere până la 120 sau 130 de grade și mai lasă tava înauntru pentru încă 5 minute. Se lasă la răcit în frigider aproximativ 5 ore.