Bombele cu vișine reprezintă varianta ideală pentru un desert răcoritor în zilele caniculare. Nu necesită coacere și vor fi gata în mai puțin de 30 de minute.
In articol:
Cine nu își amintește cu nostalgie de rețetele copilăriei? Pentru a readuce în casa noastră acele clipe minunate și gustul inconfundabil al deserturilor de altădată, vă propunem o rețetă de prăjitură pe care cu siguranță o făceau toate mamele și bunicile noastre.
Bombele cu vișine, desertul copilăriei
Principalul avantaj al acestui desert este acela că se prepară rapid și nu va trebui să folosiți cuptorul, mai ales că temperaturile de afară sunt în continuare ridicate.
În plus, este o rețetă ieftină și ușor de făcut, pe care o puteți pregăti, chiar dacă nu aveți foarte multă experiență în arta cofetăriei.
Citeste si: Mărturisirea făcută de o copilă lui Sorin Bontea: „Cere-i pensie alimentară”- wowbiz.ro
Iată care sunt ingredientele necesare pentru a pregăti cele mai gustoase bombițe cu vișine.
- 250 g margarină
- 200 g zahăr
- 200 ml lapte
- două linguri cacao
- 500 g biscuiți
- esență de rom
- vișine din vișinată
Avem și un mic truc pentru dumneavoastră: biscuiții pe care îi veți folosi trebuie să fie cât mai moi, pentru a se contopi perfect cu siropul.
Cum se prepară celebrele bombe cu vișine
În primul rând, trebuie să pregătiți siropul. Puneți într-o cratiță laptele și zahărul și lăsați pe foc, până când zahărul se va topi în totalitate. Aveți grijă să amestecați mereu, ca să nu se lipească.
Citeste si: Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?- stirilekanald.ro
Amestecați ușor, până se va topi margarina și compoziția se va omogeniza. La final, adăugați esența de rom și biscuiții și amestecați. Biscuiții trebuie mărunțiți foarte bine înainte. După aceea, luați cratița de pe foc. Ultimul pas îl reprezintă formarea bombițelor.
Din compoziția de mai sus trebuie să faceți biluțe, iar în mijlocul acestora puneți câte o vișină din vișinată. Aveți grijă să scoateți cu atenție sâmburii din vișine înainte. După ce ați format toate bombițele, le treceți prin nucă de cocos și ați terminat.
Dacă nu sunteți un fan al cocosului, puteți să tăvăliți bombițele prin bombonele colorate, cu care se decorează prăjiturile. În cazul în care mai aveți răbdare și nu vreți să le savurați imediat, puteți să le lăsați puțin la rece, înainte de a le servi.