La ce temperatură se coace friptura de miel. Secretele unei fripturi de miel suculente!

retete pentru cina

La ce temperatură se coace friptura de miel

Friptura de miel se poate prepara corect, ținând cont de anumite aspecte. Însă știați la ce temperatură se poate coace aceasta?

Aflați din rândurile următoare

la ce temperatură se poate coace friptura de miel, pentru a ieși cât mai suculentă cu putință. În plus, descoperiți și o rețetă numai bună de friptură de miel pe care o puteți prepara cu ușurință, cu doar câteva ingrediente. 

 

La ce temperatură se coace friptura de miel 

Atunci când vine vorba de temperatura potrivită pentru ca o friptură de miel să se coacă așa cum ne dorim și să iasă cât mai suculentă cu putință, se pare că prima și prima dată cuptorul trebuie încălzit

la o temperatură de 160 °C, pentru ca aceasta să se gătească timp de aproximativ 40 de minute, timp în care este acoperită cu folie de aluminiu, după care folia de aluminiu se va mai îndepărta iar friptura se va mai lăsa în cuptor pentru încă o oră. În plus, după acest interval de timp, este necesar ca temperatura să crească la 180 °C pentru a se mai găti pentru încă aproximativ 30 de minute. 

friptura de miel la cuptor cu sos
La ce temperatură se coace friptura de miel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețeta de friptură de miel suculentă 

Rețeta delicioasă de Friptură de miel suculentă, absolut minunată, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de friptură de miel suculentă este de 20 de minute 

Timp de preparare- 2 ore și 10 minute 

Timp total- 3 ore 

Rețeta de friptură de miel suculentă este pentru 2 persoane 

Citește și: Tort de morcovi cu nuci și piersici. Un desert sănătos și totodată și delicios!

Ingrediente – friptură de miel suculentă 

  • Cotlete de miel, de aproximativ 3 kg  
  • O căpățână de usturoi  
  • 100 ml de ulei de măsline  
  • 150 ml de vin alb, după preferințe  
  • o lingură de sare  
  • 1/2 de linguriță de piper  
  • 1/2 de linguriță de maghiran  
  • 3 morcovi  
  • 2 bucăți de păstârnac  
  • câteva bucățele de țelină 

Înainte de a

începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

miel la cuptor cu usturoi verde
La ce temperatură se coace friptura de miel[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- friptură de miel suculentă 

  1. În primul și în primul rând tot ce trebuie să facem pentru o rețetă de friptură suculentă de miel este să preîncălzim cuptorul, pentru rețeta de astăzi. Vom preîncălzi cuptorul la 160 °C, iar în continuare vom pregăti și tava necesară pentru friptura noastrã. Vom avea nevoie de o tavă destul de încăpătoare pentru ca toate cotletele de miel, de aproximativ 3 kg să încapă și să se gătească uniform.  
  2. În continuare, tot ce trebuie să facem este să spălăm foarte bine legumele, deși ne așteptam să le și curățăm de coajă, se pare că în cazul acestei rețete nu trebuie. Așadar, curățăm doar țelina și o tăiem în bucățele mai mici, iar usturoiul trebuie să rămână întreg. În ceea ce privește morcovul și păstârnacul, aceștia se vor spăla și se vor așeza în tava pentru friptură, alături de cubulețele de țelină și usturoi.  
  3. Tot ce trebuie să mai facem acum este să ne ocupăm și de cotletele de miel, motiv pentru care vom începe prin a le curăța, iar imediat apoi le vom freca cu sare, piper. Într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga uleiul de măsline, în cantitatea menționată la ingrediente, în care vom adăuga, după preferințe, anumite mirodenii de care dorim să ne folosim pentru ca friptura noastrã suculentă de miel să iasă cât mai gustoasă cu putință. Odată preparat îl vom utiliza pentru a unge toată friptura noastră.  
  4.  Din momentul în care am așezat toate legumele în tavă, se pare că a venit momentul să așezăm și carnea noastră peste acestea, vom adăuga și vinul alb sau roșu, după preferințe, tava se va acoperi cu folie de aluminiu și se va introduce în cuptorul preîncălzit la 160 °C, timp de aproximativ 40 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom îndepărta folia de aluminiu pentru a o mai lăsa să se mai gătească încet, încă o oră. După acest interval de timp mărim temperatura la 180 °C, iar friptura noastră suculentă de miel trebuie să se mai gătească pentru încă 30 de minute.  
  5. A venit momentul să scoatem tava din cuptor, iar friptura noastră suculentă de miel să fie servită alături de legumele coapte, iar după preferințe și alături de o salată verde sau una cât se poate de fresh, iar rețeta este gata de servit!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

la ce temperatura se coace friptura de miel
La ce temperatură se coace friptura de miel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Supă cremă de creveți. Încearcă și tu gustul rafinat al supei cremă!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Tort de morcovi cu nuci și piersici. Un desert sănătos și totodată și delicios!

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Han, în fața unei sițuații tulburătoare

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies