La ce aspecte să fii atent atunci când cumperi un inel de logodnă cu diamant


La ce aspecte să fii atent atunci când cumperi un inel de logodnă cu diamant

La ce aspecte să fii atent atunci când cumperi un inel de logodnă cu diamant

Bărbaţii care au decis că îşi doresc să-şi petreacă tot restul vieţii cu jumătatea lor, trebuie să caute cele mai frumoase inele de logodnă. Bijuteriile cu diamante sunt, de departe, preferatele domnişoarelor, denotând eleganță şi stil, fiind astfel cele mai sigure alegeri.

Acestea nu se demodează niciodată, pot fi purtate foarte uşor împreună cu toate tipurile de ţinute şi se asortează de minune cu verigheta. Înainte de a lua însă o decizie, bărbaţii trebuie să ştie care sunt elementele la care să fie atenţi, pentru a cumpăra cel mai frumos model!

Cei 4C ai diamantului – importanți în ceea ce privește calitatea inelului de logodnă

Cei care îşi doresc să audă minunatul DA trebuie să acorde o atenție aparte celor 4 C atunci când analizează diverse modele de inele cu diamante. Ce sunt cei 4C? Este vorba despre culoare, claritate, carate şi cut, adică tipul de tăietură.

Printre cele mai apreciate diamante se numără cele care nu au culoare deloc.

Specialiştii în domeniu susţin faptul că atunci când pietrele preţioase din această categorie sunt transparente, sunt într-adevăr de calitate. Atunci când lumina cade pe diamant, trebuie să formeze scântei colorate. Pentru ca bărbaţii să ştie care este gradul de colorare, trebuie să vadă cum sunt descrise bijuteriile: între literele D, care indică diamantele incolore, şi până la Z, adică diamantele galbene.

În ceea ce priveşte claritatea, se poate aprecia cu ochiul liber dacă un diamant străluceşte sau nu. Numai un gemolog poate concluziona, însă, dacă piatra este suficient de clară pentru a fi de calitate. Specialistul dispune de ustensilele necesare, cu ajutorul cărora poate detecta perfecţiunea ori imperfecţiunile nestematelor. În cazul în care diamantul este zgâriat ori puţin crăpat, nivelul său de claritate este în mod evident afectat.

Preţul unui inel de logodnă cu diamant se calculează în funcţie de numărul de carate, adică unitatea folosită pentru măsurarea greutăţii.

Există inele de diferite tipuri de carate, motiv pentru care bărbaţii trebuie să ţină cont, per ansamblu, de mai mulţi factori înainte de a lua o decizie.

Ultimul C din seria celor 4 este tăietura. Simetria, forma şi proporţiile unui diamant sunt determinate în funcţie de modul în care acesta a fost tăiat. În cazul în care piatra nu a fost lucrată atent, cu grijă, ea nu este rezistentă, iar riscul ca în timp să se ciobească este foarte mare.

Ce alți factori mai influențează alegerea unui inel de logodnă cu diamant?

Pe lângă cei 4 C, menționați anterior, în alegerea unui inel cu diamante trebuie să se țină cont de:

 

  • Tipul metalului

 

Dincolo de piatra aleasă, metalul preţios din care sunt realizate inelele de logodnă este şi el foarte important. Unele femei preferă aurul galben, pe când altele îl prefera pe cel alb sau chiar argintul. Recomandat este ca bărbaţii să fie atenţi la bijuteriile pe care le poartă partenerele lor, pentru a-şi da seama ce tip de inele de logodnă le-ar fi pe plac.

 

  • Certificare

 

Certificarea diamantului este şi ea extrem de importantă. Actul pe care bărbaţii îl primesc atunci când cumpără inelul este cel care le garantează şi atestă calitatea bijuteriei şi trebuie păstrat, în caz că va fi nevoie de el la un moment dat.

 

  • Măsura potrivită

Nu în ultimul rând, bărbaţii trebuie să se asigure că achiziţionează un model de inel de logodnă cu diamant care să se potrivească pe degetul partenerei lor. Bijuteria nu trebuie să fie nici fixă, nici foarte largă, pentru a putea fi purtată comod. Pentru a se asigura că iau cea mai bună decizie, viitorii miri pot împrumuta de la iubitele lor un inel pe care îl poartă deja.

De unde se pot achiziționa inele de logodnă cu diamante, la prețuri corecte? Încearcă E-ring, un magazin prezent de mulți ani pe piață, ce pune la dispoziție modele splendide de inele, atât cu diamante de înaltă calitate, cât și cu alte pietre neasemuit de frumoase: rubin, safir, smarald etc. În cazul în care sunt necesare mai multe detalii despre aceste pietre spectaculoase, se dorește îndrumarea către un anumit model sau se vrea un inel special, cu design ce nu se regăsește în portofoliu, specialiștii E-ring sunt soluția!

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

AFLĂ: De ce se modifică sânii în sarcină

ORIBIL! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

Alexandra, criză de plâns la Puterea Dragostei după despărțirea de Codruț: "Nu sunt bine”

5 motive pentru care să mănânci sfeclă roșie: proprietăți și beneficii.

PORTRET: Cine este Andreea Marin | data nașterii, căsătorii, divorțuri, iubit, copil


DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Incepe o noua viata intr-un studio de videochat din Bucuresti!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Hot
Parteneri