Descoperă care este ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în salata orientală și cum poate face diferența în acest preparat simplu și delicios.
Salata orientală este unul dintre cele mai îndrăgite preparate, mai ales în sezonul rece ori în timpul postului. Această salată se pregătește extrem de rapid, ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le amesteci și apoi o poți consuma ca atare imediat.
Dacă îți dorești o masă ușoară și plină de savoare, atunci salata orientală poate fi alegerea perfectă pentru tine și pentru familia ta, însă trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a obține cel mai bun gust posibil.
În cazul în care nu ții post, pe lângă ingredientele clasice poți adăuga și ouă fierte pe care să le tai mărunt în salata ta.
Citește și: Rețetă de salată orientală cu maioneză. Ce să mai adaugi pentru un gust desăvârșit
Citește și: Rețeta de salată orientală cu cartofi mov a Cristinei Șișcanu. “Ce bine arată! Mov cu galben și alb”
Ingrediente pentru salata orientală:
- 1 kg de cartofi fierți
- 3 ouă fierte sau mai multe, după gust, (opțional, pentru cei care nu țin post)
- 150 g măsline negre sau verzi
- 1 ardei gras roșu (opțional)
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriță boia dulce
- Ceapă marinată
- Sare și piper după gust.
Unele persoane aleg în locul ardeiului gras gogoșar murat sau castraveți murați, așa că poți pregăti salata în funcție de preferințele tale alimentare.
Un secret extrem de important al gospodinelor este marinarea cepei înainte de a o pune în salata orientală. Astfel, ceapa se ține la marinat timp de câteva ore sau chiar peste noapte pentru a avea un gust și mai intens.
Cum se pregătește ceapa marinată
Ceapa roșie se pregătește astfel: se taie julienne, în felii subțiri, apoi se pregătește marinada. Într-un bol se amestecă 200 de ml de oțet de mere sau oțet de vin alb cu o lingură de zahăr, 1 linguriță de sare și 100 de ml de apă. Se pune ceapa în marinada obținută și se amestecă foarte bine.
Pentru un gust și mai intens al cartofilor, fierbe-i în coajă și apoi îndepărtează coaja cât sunt încă fierți și taie-i cubulețe. Ouăle taie-le în felii, la fel și măslinele, iar ardeiul gras taie-l mărunt.