Iată cum pregătește vedeta rețeta de cornulețe cu rahat și cu magiun pas cu pas și care sunt secretele sale.
Majda Aboulumosha a pregătit o rețetă delicioasă de cornulețe și a decis să le arate și urmăritorilor săi cât de simplu de pregătit sunt. Cunoscuta prezentatoare TV este mereu activă pe rețelele de socializare și deja este cunoscută pentru faptul că este o bucătăreasă desăvârșită, iar rețetele sale sunt extrem de apreciate.
Aceasta a decis să împărtășească rețeta sa de cornulețe cu rahat și cu magiun de prune. Majda a ținut să le reamintească celor care o urmăresc faptul că nu este o expertă în bucătărie și că le pregătește doar pentru că aceasta este pasiunea sa, însă se bucură de fiecare dată când primește mesaje și este complimentată pentru munca sa.
„ Zilele trecute am făcut cornulețe la emisiune și au avut un real succes. Nu o spun eu, știți că nu sunt sora cu lauda, au spus-o colegii. Așa că am scris rețeta și o aveți mai jos. Dacă o să încercați, să-mi spuneți cum au ieșit, pentru că mă bucur tare când încercați rețetele și când vă citesc mesajele că vă place mult cum explic în emisiune. Vreau să precizez că aceasta e una dintre pasiunile mele și nu sunt o expertă, o fac cu bucurie și sunt onorată când citesc mesajele doamnelor gospodine care încearcă rețetele mele.”, a scris Majda Aboulumosha pe contul său de socializare, alături de rețeta sa de cornulețe cu rahat și magiun de prune.
Citește și: Anunțul momentului pentru românii care vor credite!- stirilekanald.ro
Ingredientele necesare pentru rețeta de cornulețe
Ingrediente aluat:
- 500 g făină
- 165 g unt rece
- 55 g untură
- 110 g cremă de brânză
- 110 g smântână grasă
- 1 gălbenuș+ 1 ou
- 60 g zahăr vanilat
- 10 g praf de copt • 50 ml apă rece
- 4 linguri lapte
- Coaja rasă de la ½ lămâie
- Esență de vanilie
Umplutură:
- 250 g rahat tăiat cubulețe
- 250 g magiun de prune
Decor:
- Zahăr pudră vanilat
Majda a explicat pe contul său și care sunt pașii de preparare. După ce amestecă făina cu untul și cu untura până obține un aluat sfărâmicios, se adaugă smântâna, crema de brânză, ouăle, zahărul coaja de lămâie și esența și apoi se frământă bine, până se obține un aluat omogen.
Iată mai jos ce face, pas cu pas:Pași de preparare ai cornulețelor cu magiun
- Amestecă făina praf de copt, cu untul și untura până obții un aluat sfărâmicios.
- Adaugă smântâna, crema de brânză, ouăle, zahărul, coaja de lămâie și esența → frământă până devine omogen. Lasă-l la frigider 1 oră.
- Întinde aluatul și taie triunghiuri.
- Pune umplutura (rahat+ magiun) și rulează cornulețele.
- Coace la 180°C până se rumenesc ușor( 20 de min);
- Lasă să se răcească și pudrează cu zahăr vanilat.” a mai explicat Majda Aboulumosha.