Descoperă în articolul de mai jos cum se pregătește unul dintre cele mai delicioase torturi cu nucă, caramel și cremă delicioasă de mascarpone.
Majda Aboulumosha este o gospodină desăvârșită și adoră să gătească pentru ea și pentru cei dragi. Frumoasa actriță este foarte pasionată de pregătirea produselor de cofetărie și obișnuiește să împartă cu cei care o urmăresc zi de zi rezultatele muncii sale.
Majda a pregătit un tort delicios cu nucă, caramel și cremă de mascarpone și a dezvăluit pas cu pas cum l-a pregătit. De asemenea, le-a mărturisit celor care o urmăresc pe rețelele de socializare că pune mult suflet în tot ceea ce face, ori de câte ori gătește.
Cum realizează Majda Abulumosha tortul cu nucă, caramel și cremă de mascarpone
Citește și: Rețeta de cornulețe cu rahat și magiun a Majdei Abulumosha: „Nu sunt o expertă.”
Înainte de a fi tăiat, este recomandat ca acest tort să stea câteva ore la rece pentru a permite cremelor să se întărească suficient. De asemenea, trebuie să fii foarte atentă atunci când pregătești caramelul, pentru a nu arde prea mult zahărul.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti acest tort:
- Blat: 8 ouă, 200 g zahăr, 220 g făină, 200 g nucă măcinată, 8 linguri ulei, 1 praf copt, sare, vanilie.
- Caramel: 230 g zahăr, 300 ml frișcă lichidă, 75 g unt (opțional).
- Cremă: 380 g mascarpone, 380 ml frișcă bătută, 6–7 linguri caramel răcit.
- Decor: nucă prăjită, caramel, fulgi ciocolată.
Mod de preparare:
1. Blat: bați albușurile cu sare+ zahăr, adaugi gălbenușurile, uleiul, vanilia, apoi făina, nuca și praful de copt. Coci la 170°C timp de 40 min, răcești și tai în 3 foi.
2. Caramel: caramelizezi zahărul, adaugi frișca fierbinte și untul. Lași să se răcească.
3. Cremă: mixezi mascarpone cu caramel, apoi încorporezi frișca.
4 Asamblare: foi de blat+ cremă+ nuci/caramel.