Deseori, nu dispunem de timpul necesar pentru a face noi, în casă, o glazură bună pentru prăjituri, așa că apelăm la cele din comerț.
Află din rândurile următoare, care este ingredientul secret care te va ajuta să ai o glazură numai bună pentru brioșele tale, chiar dacă este cumpărată!
Ce faci când alegi să cumperi o glazură din magazin, însă nu are consistența celei făcute în casă?
Dacă îți place să coci prăjituri, brioșe sau torturi, momentul cel mai așteptat este acela final, când vine timpul să le decorezi. Glazura schimbă tot aspectul desertului tău, indiferent care e acela, mai ales că îi adaugă culoare, textură și acel aspect delicios pe care abia aștepți să îl guști. Cu toate acestea, se mai întâmplă să nu ai timp să o faci direct în casă, așa că apelezi la cea din magazin, însă de multe ori, te lasă puțin… dezamăgit.
Bineînțeles că vine la îndemână atunci când nu poți să o faci tu, doar deschizi cutia și e gata de folosit, însă cu toate acestea, textura ei e adesea prea moale, prea lucioasă sau pur și simplu nu îți dă voie să modelezi în forme frumoase, iar în loc să faci niște forme delicate, obții niște dâre care se lasă mult prea ușor. Deși vei avea o glazură bună pentru acoperit un tort, atunci când vine vorba despre un model ceva mai frumos, devine dificilă de folosit.
Vestea bună este că există un truc simplu care îți poate transforma complet glazura cumpărată din comerț. Tot ce ai nevoie e un singur ingredient pe care îl ai, cu siguranță, deja în bucătărie.Citește și: Dragoste karmică în octombrie 2025. Aceste 3 zodii simt că totul este cât se poate de real
Ingredientul secret: zahărul pudră
Zahărul pudră este ingredientul care face minuni, atunci când vine vorba despre glazura cumpărată din comerț. Bineînțeles că trebuie adăugat în cantitatea potrivită, pentru a schimb complet textura glazurii cumpărate, făcând-o astfel mult mai groasă, stabilă și ușor de modelat, exact așa cum ne dorim! Secretul în cauză constă în faptul că zahărul pudră conține amidon de porumb, cel care absoarbe o parte din lichid și îi dă consistență amestecului, astfel încât le oferă un aspect neted și o textură catifelată, dar fără să le facă mult prea tari.
Citește și: Anunț important pentru românii cu probleme de sănătate!- stirilekanald.ro
Tot ce trebuie să faci este să urmezi acești pași:
- Pune glazura cumpărată din comerț, într-un bol curat și adânc, astfel încât să ai îndeajuns de mult loc să o amesteci bine
- Ulterior, trebuie să adaugi treptat zahăr pudră, câte o lingură mare
- Amestecă bine, folosind un mixer electric, dar din când în când verifică și textura
- În cazul în care glazura este încă moale, mai adaugă o lingură de zahar pudra, puțin câte puțin, până când devine suficient de densă
- Poți să verifici acest lucru, dacă bagi o spatulă în glazură și aceasta rămâne în picioare, fără să se răstoarne
- În caz contrar, dacă observi că ai adăugat prea mult zahăr pudră, poți repara amestecul, adăugând câte o linguriță de lapte, tot treptat, până când glazura devine iar moale și cremoasă
Dacă vrei să eviți zahărul pudră, poți să folosești și alte variante, precum zahăr de cocos sau zahăr brut. De asemenea, pentru un gust ceva mai special și deosebit, poți să adaugi la glazură, în plus, și esența de vanilie, de migdale, pudra de cacao sau ciocolată topită, zeamă sau coajă de lămâie sau alte astfel de mirodenii, însă atenție! Ai grijă la aromele lichide, pentru că acestea sunt cele care pot subția glazura, moment în care mai poți compensa cu puțin zahăr pudră, dacă simți că e nevoie.