Obișnuim să folosim prosoape de bucătărie zilnic, însă atunci când vine vorba despre depozitarea lor... situația devine ceva mai dificilă.
Află din rândurile următoare, care sunt trucurile ce te vor ajuta să aranjezi mai bine prosoapele de bucătărie, pentru confortul tău.
1. Metoda Marie Kondo
Marie Kondo, cea care este celebră pentru trucurile sale de organizare, a dezvăluit o regulă simplă. Ei bine, în cazul prosoapelor, trucul ei se aplică perfect. Tot ce trebuie să faci este să pliezi fiecare prosop de bucătărie pe lungime, pentru început, astfel încât să obții o bandă subțire și uniformă. Apoi, împăturește acea bandă în treimi sau în sferturi, în funcție de cât de adânc este sertarul tău său locul în care îți dorești să le așezi la final.
Astfel, dacă vei recurge la această variantă, în momentul în care vei deschide sertarul, vei putea vedea mai ușor fiecare prosop în parte, fără să trebuiască să ridici teancuri sau să tragi de margini, așa cum ar trebui să faci dacă le-ai așeza unele peste altele.
Citește și: Decizii șocante și secrete întunecate ies la iveală astăzi, în ”Fata de la fereastră”
2. Rularea prosoapelor de bucătărie
Dacă nu ai chef să te complici cu plieri complicate, metoda „rulării” e cea mai simplă și eficientă. Ia prosopul, pliază-l o dată pe lungime și apoi rulează-l strâns, dintr-un capăt în altul. Cu cât strângi mai bine prosopul de bucătărie în forma lui de rulou, cu atât ocupă mai puțin loc în sertar sau în zona în care urmează să îl pui.
Plus de asta, dacă vrei să eviți că ele să se desfacă, le poți prinde ușor, nu foarte strâns, cu o bandă elastică sau o panglică subțire, detaliu mic, dar foarte util, atunci când îți dorești să te asiguri că nu se vor desface sau o altă persoană care va umbla în sertarul respectiv, nu le va dezordona pe toate în momentul în care va alege
3. Regula „mai puțin înseamnă mai mult”
Uneori, trebuie să realizezi că nu modul în care împăturești e problema, cea care, dacă nu e aleasă așa cum trebuie, te va face să ai extrem de multe prosoape dezordonate, ci este vorba mai degrabă de cantitate.
Aici trebuie să fii sincer cu tine și să faci puțină ordine în ceea ce privește câte prosoape folosești de fapt săptămânal, de exemplu, pentru că, așa cum obișnuim să facem și în cazul hainelor, de obicei se întâmplă și în cazul prosoapelor de bucătărie. Avem unele pe care le folosim mai des decât pe altele, fie că ne plac mai mult, așa ne-am obișnuit sau nu vrem să ne atingem de cele noi.Citește și: Anunț important pentru românii cu probleme de sănătate!- stirilekanald.ro
De aceea este foarte important, ca înainte să începi să le împăturești sau după, cum îți este mai ușor, să faci și o mică selecție. Alege prosoapele de bucătărie care sunt într-o stare bună, au un material încă bun și care îți plac cu adevărat. Pe restul poți să le donezi, să le folosești ca lavete de curățenie sau, pur și simplu, prin rotație. Acesta este un pas important în ceea ce privește o bucătărie aerisită.
4. Organizează inteligent spațiul de depozitare
Chiar și modul în care alegi să sortezi prosoapele de bucătărie în sertar este foarte important. În cazul în care ai sertare adânci, profită de ele și așază prosoapele pe categorii, astfel încât să știi mereu unde să cauți și unde să pui înapoi, după ce le-ai folosit și spălat.
Pe de altă parte, dacă sertarele sunt mici, poți să folosești organizatoare de tot felul, cutii din plastic, tăvi sau chiar coșulețe. Fiecare categorie de prosop are propriul spațiu, iar așa, tu păstrezi totul separat și curat.