|| DESCOPERĂ || Rețete cu sos bechamel, gustoase și ușor de preparat


Află cum poți prepara un sos bechamel fără egal și ce preparate se potrivesc de minune cu acest deliciu culinar.


In articol:

Originile sosului Bechamel

Creatorul rețetei de sos Bechamel a fost marchizul de Nointeil, Louis de Bechameil(1603-1703).

Rețeta a fost pentru prima dată atestată în cartea „Le Cuisinier Francois”, scrisă de François Pierre de la Varenne (1615-1678), inițiatorul bucătăriei franțuzești.

Legenda spune că sosul Bechamel a fost gătit pentru prima dată în Toscana, însă pe atunci se numea „salsa colla”. Ulerior, rețeta ar fi ajuns în Franța și ar fi fost preluată de bucătarii Caterinei de Medici, devenind ulterior faimoasă în toată lumea.

În zilele noastre, celebrul sos alb este cunoscut în Italia sub denumirea de „besciamella”, fiind preparat destul de des în bucătăria din regiunea Emila Romagna.

Puteți prepara o multitudine de feluri de mâncare cu ajutorul sosului Bechamel:

  • Lasagna cu sos Bechamel;
  • Cannelloni cu sos Bechamel;
  • Clătite sărate cu sos Bechamel;
  • Paste la cuptor cu sos Bechamel;
  • Sufleuri cu sos Bechamel;
  • Tarte umplute cu carne și legume și sos Bechamel.

Citeste si:|| DESCOPERĂ|| Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită

Rețeta pentru sos Bechamel

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente sos Bechamel

70 grame de Făină Superioară 000 Raftul bunicii

70 grame de unt

700 ml lapte rece

Un praf de sare

Un vârf de lingură de piper alb măcinat

1 linguriță de nucșoară măcinată

Citeste si:|| DESCOPERĂ|| Cât se fierbe mămăliga. Cum prepari cea mai bună mămăligă

Mod de preparare sos Bechamel

Pasul 1: Cerneți făina

Folosiți o sită calitativă pentru a cerne făina și asigurați-vă că nu rămân corpuri străine.

Pasul 2: Adăugați lapte rece

Adăugați aproximativ 200 ml de lapte rece peste făina cernută și amestecați în timp ce încorporați laptele cu ajutorul unui tel, pentru a obține un amestec omogen.

Pasul 3: Strecurați sosul alb printr-o sită deasă

Folosiți o sită deasă pentru a strecura compoziția obținută. Veți observa că sosul se va separa de cocoloașe și va deveni extrem de fin. Turnați noua compoziție într-o cratiță și lăsați-o la foc mic, apoi adăugați celelalte ingrediente.

 sos bechamel reteta

Citeste si:|| DESCOPERĂ|| Fructe și legume de toamnă pe care să le introduci în dieta ta

 Pasul 4: Adăugați restul ingredientelor

După ce ați turnat sosul în cratiță, trebuie să adăugați restul ingredientelor: 300 ml de lapte, sare, piper, unt și nucșoară, amestecând continuu. Lăsați focul la minim și continuați să amestecați.

Pasul 5: Adăugați un cubuleț de unt la final

După ce sosul Bechamel a dat în primul clocot, așteptați câteva minute, apoi stingeți focul. Puneți cratița deoparte pentru a evita formarea unei cruste și adăugați un cub de unt pe deasupra. Amestecați din nou și sosul este gata!

„Secretele unui sos Bechamel reuşit sunt focul mic, folosirea unui tel, cu care să învârtim continuu şi laptele fierbinte", dezvăluie chef Adrian Szucs, unul dintre concurenții emisiunii „Chefi la cuțite", care i-a impresionat pe jurați cu preparatele sale.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cum să îți faci ceai de soc pentru slăbit. Care sunt beneficiile socului

INGREDIENTE

  • 300 gr paste (eu am folosit penne)
  • 1 borcan mic ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 150 gr mozzarella
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3-4 linguri cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cele 8 alimente care previn aparitia ridurilor

Pentru sosul bechamel:

  • 350 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat

Timp de preparare:  sub 60 minute

Citeste si:|| NOTEAZĂ|| Cât timp se fierbe un porumb. Care este procedura corectă

 

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

paste cu sos bechamel

Spălați ciupercile, lăsați-le la scurs și tăiați-le bucățele.

Incingeți uleiul în tigaie și puneți ciupercile, alături de usturoiul curățat și tăiat în jumătăți. Înăbușiți-le timp de 2 minute, apoi adăugați jumătate de cană cu apă și condimentați cu sare si piper. Lăsați apa să scadă la foc mediu, până observați că s-a evaporat tot lichidul. Puneți apă cu sare într-o oală. Transferați-o pe foc și după ce observați că a dat în clocot apa, adăugați pastele. Lăsați-le să fiarbă timp de 8-10 minute, apoi luați-le de pe foc și lăsați-le într-o sită pentru a se scurge.

Preparați sosul Bechamel după rețeta prezentată anterior și încorporați ciupecile, cu mențiunea că usturoiul trebuie îndepărtat.

Citeste si:|| NOTEAZĂ|| 4 reţete cu avocado pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

Adăugați mozzarella, parmezanul, pastele fierte și amestecați bine.

Transferați pastele în două vase de ceramică și presărați cașcaval ras pe deasupra. Introduceți pastele în cuptorul încins la o temperatură de 180 de grade C și lăsați-le timp de 15-20 de minute pentru a se rumeni, până când vor prinde crustă aurie pe deasupra. Scoateți pastele din cuptor si savurați-le calde. Pofta buna!

Citeste si:|| NOTEAZĂ|| Dieta de slăbit 5 kg într-o săptămână. Cum să topeşti kilogramele nedorite în 7 zile


Abonează-te pe

Citește și:

|| NOTEAZĂ || Cum se mănâncă avocado și ce proprietăți nutritive are

Adevăr șocant despre trecutul Ginei Pistol! Acum s-a aflat totul

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe ficatul de pui

GĂTEȘTE: 4 rețete de salată de vinete pe care să le încerci

NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru creveți. 5 idei pe placul tuturor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, cine este iubita lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri