|| DESCOPERĂ || Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită


Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită

Carnea de vită este mai pretențioasă, spre deosebire de alte tipuri de carne. Noi vă învățăm cum să o fierbeți corect, ca să nu dați greș.


In articol:

Carnea de vită are foarte multe beneficii pentru organismul uman, dar poate deveni și periculoasă, mai ales dacă nu este gătită corect. Iată cât timp trebuie fiartă, ca să-și păstreze toate valorile nutritive. 

Cum se fierbe carnea de vită

Nu toată lumea consumă carne de vită, fie din cauza aspectului, fie din cauza mirosului mai pătrunzător. Cei care preferă însă acest tip de carne trebuie să învețe și să-l prepare așa cum trebuie. 

În primul rând, țineți cont de partea de carne pe care o preparați, pentru că nu toate au același timp de fierbere și de gătire. 

De exemplu, dacă vreți să mâncați file, acesta trebuie preparat mai în sânge. În schimb, mușchiul de vită se gătește cel mai greu. Acesta are nevoie și de o oră, pentru a fi perfect. 

Fiți foarte atenți atunci când gătiți carne de vită! Dacă nu este preparată corespunzător, aceasta vă poate îmbolnăvi. Conține anumite bacterii, care sunt eliminate doar în momentul în care carnea este gătită așa cum trebuie. În

caz contrar, poate să apară toxiinfecția alimentară. Atunci când cumpărați carnea de vită, uitați-vă să aibă culoarea roșu închis. Dacă este roz, înseamnă că provine de la un vițel. Aceasta din urmă este mai moale. 

După ce spălați foarte bine carnea, o puneți la fiert în apă cu sare. Aveți grijă ca focul să fie mic, iar oala să fie acoperită cu un capac. Țineți cont de faptul că acest tip de carne este mai tare decât cea de porc, motiv pentru care va fierbe mai greu. 

Cel mai bine ar fi să folosiți o oală sub presiune, pentru ca bucățile de carne să fiarbă mai repede și să nu se întărească. 

Citeste si: Cum să prepari vita ca în restaurante demne de stele Michelin? Află toate secretele!

Nu înțepați carnea cu furculița, pentru că își va pierde sucurile naturale. Carnea de vită ar trebui să fie fiartă în aproximativ 40 de minute, dar dacă vita a fost mai bătrână, procesul poate dura chiar și mai mult de o oră.

Beneficiile aduse de carnea de vită

Carnea de vită este bogată în proteine, vitamine și în substanțe nutritive. Are toți cei 9 aminoacizi esențiali pentru o bună dezvoltare a corpului. 

În plus, are și creatină, care vă ajută să vă dezvoltați masa musculară și care asigură energie mușchilor. 

100 de grame de carne de vită conține:

  • 217 Calorii
  • 61% Apă
  • 26,1 g Proteine
  • 11,8 g Grăsime

Vita conține fier, zinc, magneziu și potasiu, dar și alanină, un aminoacid care crează zaharuri din proteinele provenite din alimente. În plus, acest tip de carne este foarte sărac în grăsimi, deci este perfect pentru o dietă sănătoasă.  Carnea slabă are aproximativ 5-10% grăsime, compusă mai ales din grăsimi saturate și monosaturate.

De asemenea, carnea de vită este plină de vitaminele B3, B6 și B12, esențiale pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru producerea celulelor roșii. 

Citeste si: Friptură de vită? Secretele pentru cea mai fragedă si suculentă carne dezvăluite de un mare chef

Vitamina B3 vă ajută să preveniți apariția bolilor de inimă.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, cine este iubita lui

Adevăr șocant despre trecutul Ginei Pistol! Acum s-a aflat totul

CITEȘTE: Cine este MARIA SPERANȚA, fiica Adrianei Trandafir. Biografie: data naşterii, copilărie, studii

DESCOPERĂ: Cine este ADRIANA TRANDAFIR. Biografie: data naşterii, căsătorie, copii, carieră

29 SEPTEMBRIE 2021: Horoscop zilnic miercuri. O zodie primeşte veşti bune!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este Irina FODOR. Noua prezentatoare a emisiunii Chefi la cuțite

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri