Nucile cu lapte condensat se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de nuci cu lapte condensat. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase nuci cu lapte condensat, preparate așa cum se cuvine.
Rețetă de Nuci cu lapte condensat
Rețeta delicioasă de nuci cu lapte condensat, absolut minunate, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Nuci cu lapte condensat este de 20 de minute
Timp de preparare – 20 de minute
Timp total – 40 de minute
Rețeta de Nuci cu lapte condensat este pentru 4 persoane
Citește și: Paste cu mazăre verde, pui și sos de smântână. O rețetă sățioasă și sănătoasă!
Ingrediente – Nuci cu lapte condensat
- 200 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 1 lingură extract de vanilie
- 400 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- O jumătate de linguriță sare
- 100 g nuci măcinate
- 200 g lapte condensat
- 100 g nuci întregi, tăiate grosier
Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Nuci cu lapte condensat
- Într-un bol mare, mixează untul moale și zahărul până obții o compoziție moale și cremoasă.
- Adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare adăugare. Adaugă și extractul de vanilie și amestecă până la omogenizare.
- Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt și sarea. Adaugă această compoziție treptat peste amestecul de unt și zahăr, amestecând până când se formează un aluat omogen.
- Adaugă nucile măcinate în aluat și amestecă bine pentru a le încorpora.
- Formează biluțe de aluat de mărimea unei nuci și așază-le in aparatul special de făcut nucile, însă nu înainte de a adăuga, cu ajutorul unei lingurițe, o cantitate mică de lapte condensat în mijlocul fiecărei nuci.
- Presară nucile întregi tăiate grosier peste, apăsând ușor pentru a se fixa în aluat.
- Coace nucile in aparatul special de nuci, pana când vei observa ca se simte un miros plăcut, iar aluatul va ieși ușor forma in care au fost așezate.
- Scoate nucile din aparat și lasă-le să se răcească complet, înainte de a le servi. Se pot savura cu un pahar de lapte.
Sfaturi pentru rețeta de Nuci cu lapte condensat
- Poți folosi orice tip de nuci preferate, cum ar fi nuci pecan, nuci braziliene sau alune de pădure, pentru a varia gustul. Pentru o textură crocantă, poți adăuga și fulgi de ovăz în aluat. Asigură-te că nu coci prea mult nucile, pentru a le păstra moi și pufoase în interior.
- Dacă dorești să le păstrezi mai mult timp, depozitează-le într-un recipient etanș la temperatura camerei. Astfel, se vor menține proaspete și delicioase pentru câteva zile.
- Pentru a obține un gust mai bogat, poți adăuga câteva picături de esență de migdale sau nuci în aluat.
- Dacă dorești să obții nuci mai mari sau mai mici, ajustează dimensiunea biluțelor de aluat în consecință și ajustează și timpul de coacere în funcție de dimensiune.
- Pentru a crea un contrast interesant de texturi, poți adăuga și câteva bucăți de ciocolată neagră sau ciocolată albă în aluat.
- Pentru o prezentare mai atrăgătoare, poți presăra zahăr pudră peste nucile răcite înainte de servire.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Aripioare de pui picante la grătar. Surprinde-ți invitații cu arome deosebite!