Cum se face caramelul în 5 pași ușor de urmat!

Prepararea sosului de caramel in 5 pasi simpli!

Să faci caramel de casă poate părea intimidant. La urma urmei, ideea de zahăr încins nu este tocmai atrăgătoare, ci chiar înfricoșătoare când ne gândim la posibilele pericole. Cu toate acestea, vă promitem că, dacă urmați această rețetă întocmai, nu aveți de ce să vă faceți griji.

Totuși, nouă nu ne vine să credem că este deja mijlocul lunii octombrie! Voua? Anul 2020 pare să fi fugit de noi, dar dacă am fi știut mai multe despre el dinainte, probabil că și noi am fi fugit de el. Aromele mângâietoare de toamnă sunt exact ceea ce ne trebuie ca să uităm de problemele aduse de acest an. De aceea, vă încurajăm să încercați această rețetă de caramel.

Ingredientele de care veți avea nevoie pentru caramel

1/4 cană cu apă

1 cană cu zahăr granulat

1 cană de smântână de gătit

100g de unt

1 linguriță de sare

Urmează acești 5 pași simpli

   1. Pregătește ingredientele

Pe lângă acestea, veți avea nevoie și de un tel, o lingură și o cratiță cu fund gros. Pregătește ustensilele și ingredientele pentru a face prepararea caramelului cât de poate de ușoară. Va fi nevoie să vă mișcați rapid!

   2. Puneți apa pe foc

Umpleți cratița aleasă cu o pătrime de cană cu apă, apoi lăsați-o la foc mediu.

   3. Adăugați zahărul

După câteva minute, adăugați zahărul în oala cu apă pentru a-l topi. Amestecați până când zahărul este topit în totalitate iar apa începe să fiarbă.

După ce zahărul este topit complet, lăsați-l să fiarbă încă puțin fără a mai amesteca.

Urmează procesul de caramelizare, cu ajutorul căruia siropul va căpăta nuanța specifică de auriu. Acesta constă în evaporarea apei, caramelul schimbându-și în același timp și consistența.

Folosește o lingură umezită pentru a curăța pereții cratiței. Caramelul va avea tendința de a rămâne lipit de aceștia.

Citește și: Trupa PINDU, implicată într-un ACCIDENT GRAV! Doi membri ai formației au ajuns la spital- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

  4. Luați vasul de pe foc

După maximum 10 minute, sosul va căpăta o culoare mai intensă, ca de chihlimbar. Acesta este semnul că sosul trebuie luat imediat de pe foc. Aveți mare atenție la consistența și la culoarea caramelului. Nimeni nu poftește la caramel ars!

  5. Adăugați smântâna

După ce ați luat cratița de pe foc, încorporați smântâna cu ajutorul telului. Amestecați până când consistența devine cremoasă și moale. Aveți grijă la bulele pe care le va forma zahărul încins!

Dacă nu doriți să folosiți sosul imediat, acesta poate fi lăsat la răcit într-un recipient de sticlă, la temperatura camerei, și utilizat ulterior, ca topping pentru diverse deserturi sau chiar în interiorul acestora.

Poftă bună!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Aceasta este prăjitura care se face singură - Un dulce rapid şi foarte gustos

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Apariția neașteptată a lui Cristi Botgros după comparația fostei sale iubite cu mama lui, Adriana Ochișanu. CU CINE A FOST VĂZUT la scurt timp după ce Alexandra Cuhuteac a lansat piesa care face ravagii pe internet

Greseli uriase pe care le faci cand gatesti omleta! Cum sa procedezi ca sa-ti iasa pufoasa si delicioasa!

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru