Cum sa prepari cea mai buna racitura de curcan! Sigur nu stiai reteta asta!

Cum sa prepari cea mai buna racitura de curcan! Sigur nu stiai reteta asta!
Cum sa prepari cea mai buna racitura de curcan! Sigur nu stiai reteta asta!

Iata cum sa faci o piftie de curcan delicioasa pentru masa de Craciun!

 

Ingrediente:
- 1.5 kg de pasare (diverse bucati- spate, pulpe, gat etc.);
- 2-3 litri de apa;
- 2-3 catei de usturoi pisati;
- o lingurita de sare;
- 2 foi de dafin.
Nu fa aceasta greseala daca vrei sa-ti iasa cea mai buna racitura din carne de porc!
Mod de preparare:
1.
 Se curata carnea si se selecteaza bucatile de carne care sunt bune pentru piftie.  Intre timp, se pune apa pe foc, sa dea in clocot.
2.  Cand apa incepe sa fiarba, se adauga bucatile de carne in ordinea urmatoare: mai intai capul si ghearele, apoi restul bucatilor pe rand. Daca le pui pe toate deodata, zeama va iesi tulbure.
3.
Se pune o lingurita de sare de la inceput, pentru ca ajuta la intarirea spumei. Aceasta trebuie luata de la suprafata lichidului si aruncata, pana nu se mai formeaza deloc, intocmai ca la supa de pui, de exemplu. Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga usturoiul si foile de dafin, pentru gust. Unii oameni adauga in aceasta faza si cateva legume, dar nu este obligatoriu, depinde daca iti place aroma pe care o dau acestea sau nu.
4. Piftia se fierbe cateva ore (3-4) la foc mic, apoi se scot ghearele si capul (care se arunca) si se asaza bucatile de carne in farfurii sau castroane.
5. Acum trebuie sa verifici daca zeama se incheaga bine. Mai intai, se curata de grasime, apoi se pun cateva picaturi intr-o farfurie. Daca se incheaga bine la rece, inseamna ca e buna piftia.
In acest caz, se da la o parte oala si se lasa la limpezit, apoi se toarna zeama peste carne. Daca nu se incheaga, mai trebuie pusa pe foc, sa dea cateva clocote.  Se mai adauga usturoi, dupa gust. Zeama trebuie strecurata inainte de a fi turnata peste carne. Se lasa la rece, sa se inchege.
Daca piftia nu se incheaga nicicum, va trebui sa folosesti gelatina din comert, pentru a o salva.
Cantitatea de gelatina depinde de cantitatea de zeama obtinuta: 7-8 g la jumatate de litru de lichid. Ea trebuie dizolvata in apa si adaugata in supa calda, dar nu clocotita, data la o parte de pe foc, apoi trebuie amestecata pana incorporeaza bine.
Sursa

Ingrediente:

- 1.5 kg de pasare (diverse bucati- spate, pulpe, gat etc.);
- 2-3 litri de apa;
- 2-3 catei de usturoi pisati;
- o lingurita de sare;
- 2 foi de dafin.



Nu fa aceasta greseala daca vrei sa-ti iasa cea mai buna racitura din carne de porc! 

Mod de preparare:


1.  Se curata carnea si se selecteaza bucatile de carne care sunt bune pentru piftie.  Intre timp, se pune apa pe foc, sa dea in clocot. 

2.  Cand apa incepe sa fiarba, se adauga bucatile de carne in ordinea urmatoare: mai intai capul si ghearele, apoi restul bucatilor pe rand.
Daca le pui pe toate deodata, zeama va iesi tulbure. 

3. Se pune o lingurita de sare de la inceput, pentru ca ajuta la intarirea spumei. Aceasta trebuie luata de la suprafata lichidului si aruncata, pana nu se mai formeaza deloc, intocmai ca la supa de pui, de exemplu. Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga usturoiul si foile de dafin, pentru gust. Unii oameni adauga in aceasta faza si cateva legume, dar nu este obligatoriu, depinde daca iti place aroma pe care o dau acestea sau nu. 

4. Piftia se fierbe cateva ore (3-4) la foc mic, apoi se scot ghearele si capul (care se arunca) si se asaza bucatile de carne in farfurii sau castroane. 

5. Acum trebuie sa verifici daca zeama se incheaga bine. Mai intai, se curata de grasime, apoi se pun cateva picaturi intr-o farfurie. Daca se incheaga bine la rece, inseamna ca e buna piftia. In acest caz, se da la o parte oala si se lasa la limpezit, apoi se toarna zeama peste carne. Daca nu se incheaga, mai trebuie pusa pe foc, sa dea cateva clocote.  Se mai adauga usturoi, dupa gust. Zeama trebuie strecurata inainte de a fi turnata peste carne. Se lasa la rece, sa se inchege.

Daca piftia nu se incheaga nicicum, va trebui sa folosesti gelatina din comert, pentru a o salva. Cantitatea de gelatina depinde de cantitatea de zeama obtinuta: 7-8 g la jumatate de litru de lichid. Ea trebuie dizolvata in apa si adaugata in supa calda, dar nu clocotita, data la o parte de pe foc, apoi trebuie amestecata pana incorporeaza bine. 

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Cod galben de ninsoare prelungit în sudul României! Capitala și alte zece județe sunt GRAV afectate de ninsori- kanald.ro

Citește și: Mamele din România care primesc 700 de lei pe lună de la stat. Ce documente sunt necesare pentru bursă- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum se simte Adelina Pestrițu după intervenția chirurgicală de ridicare a sânilor. Creatoarea de conținut a vorbit și despre alegerea de a scăpa de unele tatuaje. „Știam ce mă așteaptă.”

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Tragedie în lumea mondenă! Vedeta TV a murit la 33 de ani, după ce a lăsat un mesaj de adio cutremurător. Era însărcinată cu al doilea copil. Angy Morad: „Mor, iertați-mă”

Cine este Tommy Cash, reprezentantul Estoniei la Eurovision 2025? Artistul a isterizat italienii cu piesa ”Espresso Macchiato”

Alex Dobrescu, primele declarații după ce a devenit tată de băiețel: „Simt o mare responsabilitate. O iubesc pe Cristina”

Iasmina cedează și îl lasă pe Moldo să facă pași spre împăcare: „Dacă are orgoliu, înseamnă că nu sunt eu ce trebuie”

A murit! "Acolo sus, printre marii actori ai lumii"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies