Cum faci cea mai bună PLĂCINTĂ de DOVLEAC. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața

Cum faci cea mai bună PLĂCINTĂ de DOVLEAC. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața

Cea mai bună plăcintă de dovleac este cea făcută cu foi de casă. Iată rețeta perfectă, pe care dacă o faceți o dată, nu o să o mai schimbați.

Plăcinta cu dovleac este unul dintre cele mai bune deserturi de casă. Totuși, nu oricine știe să o prepare așa cum trebuie. Cel mai important aspect este, așa cum vă așteptați, prepararea foilor.

Trucuri pentru cea mai bună plăcintă de dovleac

Citeste si: CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: DESCOPERĂ: Prăjitură cu mere pentru leneși. Este mai rapidă decât crezi

Dacă vă e dor de gustul și de aroma plăcintei de dovleac preparate în casă, există o singură rețetă care o să vă ajute să nu dați greș.

Trebuie să știți că sunt câteva trucuri, pe care trebuie să le respectați, ca să faceți cea mai bună plăcintă de dovleac.

În primul rând, preparați foile în casă. Cele din comerț nu se compară cu foile fragede pe care le faceți dumneavoastră. Chiar dacă este adevărat că economisiți foarte mult timp cu foi cumpărate, nu sacrificați gustul plăcintei, doar de dragul de a termina repede.

Înainte de a-l pune în plăcintă, căliți dovleacul cu zahăr și cu arome, dar doar pe jumătate.

Nu îl fierbeți de tot, pentru că riscați să se transforme în piure.

Pentru o plăcintă aromată, folosiți vanilie, scorțișoară și nucșoară. La final, foaia de plăcintă trebuie unsă cu lapte, înainte să o băgați în cuptor.

Ingrediente pentru umplutura de dovleac:

  • 800 g dovleac dat pe răzătoare
  • 100 g zahăr
  • o linguriță de scorțișoară
  • o lingurita de nucșoară
  • esență de vanilie

Ingrediente pentru aluatul de plăcintă cu dovleac:

  • 200 ml apă
  • 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde

Cum se prepară plăcinta cu dovleac

Citeste si: Rețetă de peltea de gutui. Este cel mai bun jeleu natural

[Sursa foto: Unsplash]

Dovleacul se curăță de coajă, i se scot semințele și apoi se dă pe răzătoarea mare. Dacă vreți, puteți să-l tăiați cu un cuțit, ca să aveți bucăți mai mari de dovleac în plăcintă.

Citește și: Carmen de la Sălciua își strigă durerea la șase luni de la decesul tatălui său! Mesajul emoționant postat de artistă: „Te vom purta mereu în rugăciunile noastre”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Puneți dovleacul ras într-o crăticioară, adăugați zahărul, scorțișoara, nucșoara și vanilia și lăsați pe foc mic, să se călească.

Aveți grijă să nu înmuiați dovleacul de tot. Trebuie doar să se evapore apa din el. Apoi lăsați dovleacul să se răcească.

Între timp, pregătiți foile. Într-un castron, puneți apa cu uleiul și cu un praf de sare și amestecați.

Începeți să adăugați făină, puțin câte puțin, și frământați, până când veți obține un aluat elastic, dar care nu se lipește de mâini.

Împărțiți aluatul în două părți egale și întindeți fiecare foaie cu sucitorul. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți prima foaie, adăugați umplutura de dovleac și apoi așezați a doua foaie. Înțepați foaia cu o furculiță, din loc în loc, ca să nu se umfle.

Dacă vreți, ungeți foaia de deasupra cu lapte și apoi băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. După ce scoateți plăcinta din cuptor, o pudrați cu zahăr, o lăsați să se răcească și apoi o puteți tăia.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cea mai bună rețetă de rapane în sos de vin cu usturoi

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Cu ce se mănâncă MANGO. Este extrem de folosit în curele de slăbire, fiind integrat în smoothie-urile cu fructe sau legume

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru