Croissante cu cacao. Fragede și gustoase, dar și ușor de preparat!

bucataria frantuzeasca

Croissante cu cacao

Croissantele cu cacao se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de croissante cu cacao. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase croissante cu cacao, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Croissante cu cacao

Rețeta delicioasă de  croissante cu cacao, absolut minunate, se prepară în doar 15 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Croissante cu cacao  este de 30 de minute

Timp de preparare – 2 ore si 30 de minute

Timp total – 3 ore

Rețeta de  Croissante cu cacao  este pentru 4 persoane

Citește și: Clătite cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă. O combinație deosebită de arome și culori!

Ingrediente –  Croissante cu cacao

  • 500 g de făină
  • 10 g de drojdie proaspătă
  • 250 ml de lapte cald
  • 80 g de zahăr
  • 100 g de unt (la temperatura camerei)
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 3 linguri de cacao
  • Zahăr pudră pentru decor

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de

ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

croissante cu cacao
Croissante cu cacao[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Croissante cu cacao

  1. Într-un castron mare, dizolvă drojdia în laptele cald. Adaugă o lingură de zahăr și lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute până când se activează drojdia și se formează bule.
  2. Adaugă făina treptat în castronul cu amestecul de drojdie. Amestecă cu o lingură până când se formează un aluat consistent.
  3. Transferă aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și frământă-l timp de aproximativ 10 minute sau până când devine elastic și moale.
  4. Pune aluatul în castron și acoperă-l cu un prosop curat. Lasă-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră sau până când își dublează volumul.
  5. Între timp, într-un castron mic, amestecă untul moale cu cele 2 ouă și restul de zahăr până obții o pastă omogenă. Adaugă cacao și amestecă bine.
  6. După ce aluatul a crescut, transferă-l pe suprafața de lucru și întinde-l cu un sucitor până obții un dreptunghi cu grosimea de aproximativ 0,5 cm.
  7. Întinde pasta de unt cu cacao pe jumătate din suprafața dreptunghiului de aluat.
  8. Pliază cealaltă jumătate a aluatului peste partea cu unt, astfel încât să obții un pachet triplu. Sigilează marginile apăsând ușor cu sucitorul.
  9. Întoarce aluatul și întinde-l din nou într-un dreptunghi subțire. Rulează-l strâns de la un capăt la celălalt pentru a forma un cilindru lung.
  10. Taie cilindrul în bucăți de aproximativ 5 cm lungime și așază-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
  11. Acoperă tava cu un prosop curat și lasă croissantele să crească din nou timp de aproximativ 30 de minute.
  12. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  13. Dă tava la cuptor și coace croissantele timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii și cresc puțin în dimensiune.
  14. Scoate croissantele din cuptor și lasă-le să se răcească ușor pe un grătar de bucătărie.
  15. Odată ce croissantele s-au răcit, presară-le cu zahăr pudră pentru un aspect decorativ.

retete de prajituri de casa
Croissante cu cacao[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rezumat episodul 58 „Fata de la fereastră”, difuzat în 25 decembrie la Kanal D: Nalan intentează divorțul și pentru prima dată se simte liberă- kanald.ro

Citește și: Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante- stirilekanald.ro

Sfaturi pentru rețeta de Croissante cu cacao

  • Asigură-te că ingredientele tale sunt la temperatura camerei pentru a obține cele mai bune rezultate în procesul de fermentare.
  • Poți adăuga vanilie sau alte arome în pasta de unt cu cacao pentru a obține o variație de gust.
  • Pentru a obține o textură mai fragedă, poți adăuga o lingură de făină de migdale în aluatul pentru croissante.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru desert
Croissante cu cacao[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tagliatelle cu creveți și pătrunjel. O adevarată delicatesă!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tagliatelle cu creveți și pătrunjel. O adevarată delicatesă!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

MESAJUL care a ieșit la iveală după înmormântarea Mălinei Guler: "Ne ascundem în spatele unei măști cu un simplu zâmbet încrezător, dar când ajungi acasă sau pe străzile întunecate, nimeni nu știe ce...". Internauții, CUTREMURAȚI de ce au aflat

Adina Buzatu, secrete stilistice de sărbători. Ce se poartă de Crăciun și care sunt articolele vestimentare de care să ne ferim: „Nu trebuie toată masa să fie îmbrăcată în roșu.”

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies