Cozonac stea cu gem de căpșune. Un desert festiv și elegant!

Cozonac stea cu gem de căpșune. Un desert festiv și elegant!
Cozonac stea cu gem de căpșune. Un desert festiv și elegant!

Cozonacul stea cu gem de căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cozonac stea cu gem de căpșune. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos cozonac stea cu gem de căpșune, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Cozonac stea cu gem de căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort cu portocale. Tortul armoniei, într-un dans de arome!

Citește și: Rețetă simplă de tartă cu căpșuni. Ce ingrediente să adaugi pentru un desert delicios

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
- 500 g de făină
- 25 g de drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
- 200 ml de lapte
- 100 g de zahăr
- 80 g de unt
- 2 ouă
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:
- 300 g de gem de căpșuni

Citește și: O nouă concurentă va intra în „Casa iubirii”, iar fetele vor rămâne mască! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de marți, 9 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Ingrediente pentru uns:
- 1 ou
- 1 lingură de lapte

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

Mod de preparare

  1. Pasul 1. Pregătirea ingredientelor: Dacă folosești drojdie proaspătă, dizolvă drojdia într-un bol mic cu 2-3 linguri de lapte călduț și o linguriță de zahăr. Lasă să stea 10-15 minute până când se formează o spumă. Dacă folosești drojdie uscată, amestecă drojdia cu făina. Topește untul și lasă-l să se răcească puțin.
  2. Pasul 2. Prepararea aluatului: Într-un bol mare, cerne făina și adaugă praful de sare și zahărul vanilat. Dacă folosești drojdie uscată, amestecă drojdia cu făina. În mijlocul făinii, fă o adâncitură și adaugă drojdia activată (sau amestecul de drojdie și făină, dacă folosești drojdie uscată), laptele călduț, zahărul, ouăle bătute ușor și untul topit. Frământă aluatul până devine neted și elastic, aproximativ 10-15 minute. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puțină făină. Dacă este prea uscat, mai adaugă puțin lapte. Pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să dospească într-un loc cald pentru 1-1,5 ore sau până își dublează volumul.
  3. Pasul 3. Împărțirea și întinderea aluatului: După ce aluatul a dospit, răstoarnă-l pe suprafața de lucru ușor înfăinată și împarte-l în 4 părți egale. Întinde fiecare parte într-un cerc cu diametrul de aproximativ 25 cm.
  4. Pasul 4. Asamblarea cozonacului: Pune primul cerc de aluat pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Întinde o treime din gemul de căpșuni uniform pe toată suprafața, lăsând o margine de 1 cm liberă. Pune al doilea cerc de aluat deasupra și întinde iar o treime din gem. Continuă cu al treilea cerc de aluat și restul de gem. Pune ultimul cerc de aluat deasupra și presează ușor marginile pentru a sigila.
  5. Pasul 5. Formarea stelei: Pune un pahar mic sau un bol mic în centrul cercului de aluat pentru a marca mijlocul. Folosind un cuțit ascuțit, taie aluatul în 16 fâșii egale, începând de la marginea paharului către exterior. Ia câte două fâșii alăturate și răsucește-le de două ori în direcții opuse, apoi unește capetele și apasă-le ușor pentru a sigila. Continuă cu toate fâșiile până formezi steaua.
  6. Pasul 6. Dospirea finală și coacerea: Acoperă steaua formată cu un prosop curat și las-o să dospească pentru încă 30 de minute. Bate oul cu laptele și unge cu grijă suprafața cozonacului. Preîncălzește cuptorul la 180°C și coace cozonacul pentru 25-30 de minute sau până când devine auriu și copt uniform. Dacă observi că se rumenește prea repede, acoperă-l cu folie de aluminiu.
  7. Pasul 7. Răcirea și servirea: Lasă cozonacul să se răcească complet pe un grătar înainte de a-l tăia. Servește cozonacul împletit în formă de stea cu gem de căpșuni ca atare sau pudrat cu zahăr vanilat pentru un plus de decor. Acest cozonac rotund împletit în formă de stea este perfect pentru ocazii speciale și va aduce cu siguranță un zâmbet pe fața celor care îl degustă. Poftă bună!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Plăcinte cu ciuperci. Deliciu savuros pentru toată familia!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Alina Sorescu, despre primele semnale de alarmă din fosta sa relaţie – confesiune tulburătoare la „În oglindă” „Chiar am crezut că poate fi prințul pe cal alb pe care mi-l imaginam”

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies