Plăcinte cu ciuperci. Deliciu savuros pentru toată familia!

retete de gustare

Plăcinte cu ciuperci

Plăcintele cu ciuperci se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcinte cu ciuperci.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase plăcinte cu ciuperci, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Plăcinte cu ciuperci

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Doamna Coco de pe TikTok dezvăluie care este secretul celui mai gustos pilaf. „Acesta este pilaf cum îmi aduc eu aminte de copilăria mea.”

Plăcinte cu ciuperci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Înghețată cu lime și mentă. Desertul răcoritor perfect pentru vară!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane

placinta cu ciuperci
Plăcinte cu ciuperci[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
- 500 g de făină
- 1 linguriță de sare
- 250 ml de apă călduță
- 3 linguri de ulei vegetal

placinta cu legume
Plăcinte cu ciuperci[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g de ciuperci 
- 2 cepe mari
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei vegetal
- Sare și piper după gust
- 1 lingură

de pătrunjel tocat (opțional)
- 1 lingură de mărar tocat (opțional)

Ingrediente pentru prăjit:
- Ulei vegetal (suficient pentru prăjit)

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare.

Este timpul să trecem la lucru!

retete de platouri
Plăcinte cu ciuperci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  1. Pasul 1. Pregătirea aluatului: Într-un bol mare, cerneți făina și amestecați-o cu sarea. Adăugați treptat apa călduță și uleiul vegetal, amestecând continuu cu o lingură de lemn sau cu mâna. Transferați aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământați-l timp de aproximativ 10 minute până devine elastic și neted. Acoperiți aluatul cu un prosop curat și lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute.

  2. Pasul 2. Pregătirea umpluturii: Curățați și tocați mărunt cepele și usturoiul. Curățați și tocați ciupercile în bucăți mici. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul vegetal la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți-le până devin moi și translucide, aproximativ 5 minute. Adăugați ciupercile tocate în tigaie și gătiți-le până când se evaporă toată apa lăsată de ciuperci și devin aurii, aproximativ 10-15 minute. Condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați pătrunjelul și mărarul, dacă folosiți. Lăsați umplutura să se răcească.

  3. Pasul 3. Asamblarea plăcintelor: După ce aluatul s-a odihnit, împărțiți-l în 10-12 bile egale. Presărați făină pe suprafața de lucru și întindeți fiecare bilă de aluat într-un disc subțire, de aproximativ 20 cm în diametru. Puneți 2-3 linguri de umplutură de ciuperci pe o jumătate a discului, lăsând o margine de aproximativ 1 cm. Îndoiți cealaltă jumătate a discului peste umplutură și apăsați marginile pentru a sigila plăcinta. Puteți folosi o furculiță pentru a apăsa marginile și a le sigila mai bine.

  4. Pasul 4. Prăjirea plăcintelor: Într-o tigaie mare și adâncă, încălziți suficient ulei vegetal pentru a acoperi plăcintele pe jumătate (aproximativ 1 cm adâncime). Când uleiul este fierbinte (aproximativ 180°C), puneți cu grijă 1-2 plăcinte în tigaie. Nu aglomerați tigaia. Prăjiți plăcintele timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până devin aurii și crocante. Scoateți plăcintele din tigaie cu o spatulă și puneți-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

  5. Pasul 5. Servirea: Cheburek-urile cu ciuperci se servesc cel mai bine fierbinți, imediat după prăjire. Puteți să le presărați cu puțin pătrunjel tocat sau să le serviți alături de smântână sau un sos de iaurt cu usturoi. Aceste plăcinte sunt perfecte ca aperitiv, gustare sau chiar fel principal, însoțite de o salată proaspătă. Această rețetă vă va oferi plăcinte delicioase, cu o umplutură savuroasă de ciuperci și un aluat crocant, care vor fi cu siguranță apreciate de toți cei care le gustă. Bucurați-vă de prepararea și savurarea acestor cheburek-uri deosebite!

retete pentru masa de pranz
Plăcinte cu ciuperci[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Înghețată cu lime și mentă. Desertul răcoritor perfect pentru vară!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies