Ciorbă rădăuţeană. Reţetă autentică din Bucovina

Ciorbă rădăuţeană. Reţetă autentică din Bucovina

Ciorba radauteana s-a nascut la Radauti. Ciorbă rădăuţeană. Reţetă autentică din Bucovina

Inventatoarea retetei, doamna Cornelia Dumitrescu, a descoperit acest mix de arome improvizand. Mai exact, aceasta a cautat o varianta mai buna si mai apetisanta a ciorbei de burta. Pasiunea ei pentru gatit a dus la nasterea acestui fel de mancare deosebit.

Citeste si: Prăjitura Raffaello- cea mai delicioasă rețetă pentru Crăciun! Nu necesită coacere

Astfel, ciorba radauteana a ajuns cunoscuta si in alte tari, datorita turistilor care o descopera chiar in Radauti, la restaurantul unde lucreaza doamna Dumitrescu. Ce trebuie sa contina ciorba, chiar de la doamna Dumitrescu: “Carne de pasare, legume, smantana, faina de grau, oua, otet, usturoi, cimbru, dafin, piper boabe si sare.”

Citeste si: Secretul bobguiaşului. Cum îl prepară bucătarii pricepuţi pentru a avea gustul atât de apreciat

Pentru pregatirea acestei delicioase retete ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

4-5 piepti de pui (cu tot cu os si piele, sa ramana cca 450-500 g carne)
1 pastarnac mediu
3 morcovi mari
o telina medie
2-3 ardei grasi medii

Citeste si: Cum să faci cea mai bună ciorbă de fasole cu ciolan. Ingredientul care face diferenţa

3-4 oua
o ceapa mare
un pahar mare cu smantana grasa (20%)
o lingura de otet (sau dupa gust)
3-4 catei de usturoi
o mana de patrunjel, care se toaca

Citeste si: Aşa prepari cele mai uşoare savarine de casă! Şi începătoarele vor reuşi să facă asta

sare, piper boabe
ardei iute (pentru servit)

Citeste si: Ce este intoleranţa la lactoză şi cum se manifestă

Mod de preparare:

Dupa ce ati curatat ceapa, o lasati intreaga si o puneti intr-o cratita mare, in 5 litri de apa. Taiati restul legumelor (in afara de usturoi) si le adaugati impreuna cu ceapa si carnea in cratita. Daca doriti ca ciorba sa aiba o culoare galbuie, trebuie sa caliti morcovii intr-o craticioara, in ulei, iar apoi ii adaugati in ciorba spre sfarsit. Daca preferati ca ciorba radauteana sa fie mai deschisa la culoare, lasati morcovii la fiert, fara sa ii caliti.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Secretul bobguiaşului. Cum îl prepară bucătarii pricepuţi pentru a avea gustul atât de apreciat

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Mesajul lui Fuego în Ajun de Crăciun stârnește nostalgie printre internauți. CE A OBSERVAT îndrăgitul artist despre sărbători te va face să zâmbești și să suspini în același timp: "Fiecare are ceva de făcut, iar asta pune o lume întreagă în..."

Minciunele pufoase, delicioase şi uşor de făcut

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan