Aşa prepari cele mai uşoare savarine de casă! Şi începătoarele vor reuşi să facă asta

savarine de casa
Aşa prepari cele mai uşoare savarine de casă! Şi începătoarele vor reuşi să facă asta

Dacă îţi este poftă de gustul copilăriei, încearcă această reţetă delicioasă de savarină de casă.

Ingrediente:

 

250g frisca,

sare,

coaja rasa de la 1/2 lamaie,

30g unt,

1 ou,

20g zahar,

200ml lapte,

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

15g drojdie,

250g faina

Citeste si: Horoscop SĂPTĂMÂNAL 28 ianuarie – 3 februarie 2019. Ianuarie se încheie cu o mare influenţă! Pentru cine este bună

savarine de casa

Mod de preparare:

Cerne faina intr-un bol mare si formeaza un gol in mijlocul ei. Adauga in acest gol drojdia, jumatate din laptele caldut, zaharul si un praf de sare. Amesteca usor pana cand drojdia si zaharul sunt dizolvate in lapte si putina faina luata de pe margini.

Presara deasupra un strat subtire de faina din bol si lasa asa timp de 10 minute.

Adauga, apoi, oul intreg, coaja de lamaie si restul de lapte turnat incet. Framanta totul bine pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Adauga treptat si untul topit pana cand il incorporezi in aluat. Acopera si lasa aluatul la dospit 30 minute.

Unge cu unt 10 forme de savarine.

Portioneaza aluatul si aseaza-l astfel incat sa umpli 3/4 din forma. Se pune din nou la dospit timp de 30 minute. Coace savarinele in cuptorul incins la 180-200C timp de 30 minute.

Citeste si: HOROSCOP 26 ianuarie, cu Camelia Pătrășcanu. Balanțele sunt sensibile și trebuie să stea cu persoanele care le iubesc. Săgetătorii află ponturi de la prieteni

Cand sunt gata, se lasa la racit in forme.

Intre timp pregateste siropul din:

280g zahar
540ml apa
2 linguri rom

Citeste si: Horoscop integral MIHAI VOROPCHIEVICI pentru FEBRUARIE. Zodiile care vor avea o lună MAGICĂ. Sexualitatea va fi la cote înalte, iar banii apar de nicăieri

Pune la fiert apa cu zaharul. Dupa ce zaharul se dizolva si dau in clocot se lasa la racit si se adauga romul.

Savarinele se inmoaie in siropul pregatit si se lasa la scurs pe un gratar cu partea mai mare in jos.

Se taie un capac si se decoreaza cu frisca.

Sursa: FoodStory



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horoscop FEBRUARIE 2019. Schimbări importante pentru ZODII

Dacă le vedeai, fugeai! Vedete care arată mai bine acum decât în tinerețe FOTO

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Scandal în jurul documentarului despre Prince! De ce Netflix a decis să nu îl lanseze

Și-a pus sau nu Violeta Bănică acid în buze: „În familia mea...”

Calendar ortodox pentru ziua de 8 februarie 2025: Este pomenit Sfântul care a fost vindecat de îngerul Domnului! Rugăciunea pe care o rostim când avem nevoie de ajutor și ghidare

Emanuel, ucis în bătaie la 22 de ani, din răzbunare. "Când am ajuns, era deja în comă. Nu au mai putut să...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies