Ciorbă de perișoare. Exact ca la mama acasă!

retete cu preparate cu porc

Ciorbă de perișoare

Ciorba de perișoare se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ciorbă de perișoare. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă ciorbă de perișoare, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Ciorbă de perișoare

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora 

Citește și: Pizza cu șuncă și măsline. Un aluat crocant și plin de savoare!

ciorba de perisoare reteta simpla
Ciorbă de perișoare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tiramisu la pahar. Perfect pentru un candy bar!

Timp de preparare - o ora 

Timp total - 2 ore 

Rețeta este pentru 4 persoane 

ciorba de perisoare
Ciorbă de perișoare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Robert o va chema pe Lia în camera roșie! Incredibil ce se va întâmpla între cei doi concurenți „Casa iubirii” în ediția de vineri, 26 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro

Ingrediente  

  • 1,5 kg carne de tocata de pui/porc/amestec 
  • 2 oua
  • 5 linguri orez 
  • 5 cepe medii 
  • 4 morcovi 
  • 1 țelină potrivita 
  • 2 ardei grași 
  • 4 cartofi
  • 1 rădăcină de pătrunjel 
  • 1 conserva de roșii cubulețe
  • 500 ml borș
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean 
  • delikat 
  • sare
  • piper negru măcinat

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie

să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de ciorba
Ciorbă de perișoare[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Mai întâi umpleți o oală cu 4 litri de apă și încălziți-o la foc mic. 
  2. Între timp, începeți să faceți amestecul de produse proaspete. Într-un bol amestecam carnea tocata, ceapa tocata mărunt si orezul spălat si amestecat ușor. Se condimentează cu sare si piper, se adaugă ouăle si pătrunjelul tocat (opțional). Se amestecă bine până când amestecul este omogen, se acoperă cu folie de plastic și se păstrează la frigider.
  3. Spălăm si curățăm legumele. Ceapa și ardeiul se toacă mărunt, se rad legumele.
    În continuare, luați o oală în care veți pregăti supa, puneți un strat subțire de ulei ca să se acopere fundul oalei și puneți-o pe foc. Se încălzește bine și se prăjește mai întâi ceapa. Când devine limpede, adăugați ardeiul tocat și restul de legume răzuite și amestecați ușor cu o lingură de lemn pentru a nu se lipi. Se fierb legumele timp de 5 minute. Până se înmoaie bine și rămâne un suc frumos colorat. Acum turnați apă clocotită peste și amestecați bine. Adăugați puțină sare, fierbeți la foc mic și acoperiți oala cu un capac, dar nu de tot. Gătiți legumele la temperatura potrivita.
  4. Scoateți vasul de la răcire și folosiți mâinile umezite cu apă rece pentru a forma chiftelele la dimensiunea dorită. Faceți bile de aceeași dimensiune și rotiți-le bine între palme până când sunt uniforme și netede. Așa că am adăugat perișoarele în oala cu legume și a început să se gătească exact. Sucul se va îngroșa, se va forma o spumă ușoară și va fi îndepărtată cu grijă cu o perie de spumă de mai multe ori. Oala trebuie acoperită parțial pentru a permite aburului să iasă. 
  5. După 20 de minute, adăugați cartofii tăiați cubulețe mari. După alte 5 minute, adăugați roșiile tăiate cubulețe și ajustați după gust. Adăugați borșul la sfârșit. Dacă este prea acru, adăugați mai întâi o ceașcă și amestecați supa după gust. În funcție de cât de acru vă place supa, adăugați mai mult până ajungeți la gustul dorit. Lăsați supa sa fiarbă câteva minute, 5-10 minute. Gustați perișoara pentru a vedea dacă este gătită. Când totul este gata, stingem focul si presărăm generos pătrunjel si arpagic tocat mărunt. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru masa de pranz
Ciorbă de perișoare[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Igiena feminină esențială. Ghid detaliat pentru femei

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

Niculina Stoican, gânduri despre bunica ei, în prag de sărbători, cu lacrimile în ochi. Cum a visat-o recent și la ce se gândește când își amintește de ea: „Tot timpul mă întorc în copilărie.”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies