Ciolan de porc in bere cu miere la cuptor - reteta decadenta de weekend!


Ciolanul de porc in bere cu miere este o varianta delicioasa la friptura de porc.

 

Ingrediente:
– 1 ciolan de porc
– 1 litru de bere neagra
– 2 linguri de miere
– 3 linguri de mustar
– 2 cepe
– 1 ardei gras
– 1 capatana de usturoi
– frunze de dafin
– ienibahar
– sare, piper
Se spala ciolanul de porc si se impaneaza cu catei de usturoi.
Se aseaza intr-un vas, se adauga ceapa taiata solzisori, ardeiul gras taiat fasii, frunze de dafin si cateva bobite de ienibahar. Se toarna peste toate jumatate de litru de bere si se da la rece pentru 3-4 ore.
Apoi se scurge si se aseaza ciolanul intr-o tava mai adanca.
Intr-un bol se amesteca mierea cu mustarul, sare si piper si se unge toata carnea.
Se mai lasa la odihnit 15-20 de minute.
Se toarna peste el restul de bere, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 1 ora.
Se scoate vasul, se intoarce ciolanul, se pune folia si se mai da la cuptor pentru 1 ora si jumatate.
Se scoate folia si se mai lasa in cuptor pentru o jumatate de ora sa se rumeneasca.
Sursa

Ingrediente:

– 1 ciolan de porc
– 1 litru de bere neagra
– 2 linguri de miere
– 3 linguri de mustar
– 2 cepe
– 1 ardei gras
– 1 capatana de usturoi
– frunze de dafin
– ienibahar
– sare, piper

Afla si tu de ce merge excelent friptura cu un pahar de vin rosu!

Se spala ciolanul de porc si se impaneaza cu catei de usturoi.

Se aseaza intr-un vas, se adauga ceapa taiata solzisori, ardeiul gras taiat fasii, frunze de dafin si cateva bobite de ienibahar. Se toarna peste toate jumatate de litru de bere si se da la rece pentru 3-4 ore.

Apoi se scurge si se aseaza ciolanul intr-o tava mai adanca.

Intr-un bol se amesteca mierea cu mustarul, sare si piper si se unge toata carnea.Se mai lasa la odihnit 15-20 de minute.

Asa faci cea mai buna friptura de porc. Un singur ingredient face toata diferenta!

Se toarna peste el restul de bere, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 1 ora.

Se scoate vasul, se intoarce ciolanul, se pune folia si se mai da la cuptor pentru 1 ora si jumatate.Se scoate folia si se mai lasa in cuptor pentru o jumatate de ora sa se rumeneasca.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Decizie de ultimă oră! Noua Zeelandă își închide granițele din cauza pandemiei de coronavirus!

Este mai celebră decât ea! Cine este de fapt mama Dianei Șoșoacă

Premiera serialului turcesc „Hercai”, pe 9 februarie, de la ora 20:00, la Kanal D!

Georgiana îi transmite primul mesaj lui Jador de la Survivor 2021! Mai există vreo șansă de împăcare?!

Iubita lui Culiță Sterp, reacție dură în mediul online: „Să existe o lege și pentru înșelarea...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 29 ianuarie 2021! O zodie are mari șanse să piardă obiecte!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri