Ciolan de porc in bere cu miere la cuptor - reteta decadenta de weekend!

Ciolan de porc in bere cu miere la cuptor - reteta decadenta de weekend!
Ciolan de porc in bere cu miere la cuptor - reteta decadenta de weekend!

Ciolanul de porc in bere cu miere este o varianta delicioasa la friptura de porc.

 

Ingrediente:
– 1 ciolan de porc
– 1 litru de bere neagra
– 2 linguri de miere
– 3 linguri de mustar
– 2 cepe
– 1 ardei gras
– 1 capatana de usturoi
– frunze de dafin
– ienibahar
– sare, piper
Se spala ciolanul de porc si se
impaneaza cu catei de usturoi.
Se aseaza intr-un vas, se adauga ceapa taiata solzisori, ardeiul gras taiat fasii, frunze de dafin si cateva bobite de ienibahar. Se toarna peste toate jumatate de litru de bere si se da la rece pentru 3-4 ore.
Apoi se scurge si se aseaza ciolanul intr-o tava mai adanca.
Intr-un bol se amesteca mierea cu mustarul, sare si piper si se unge toata carnea.
Se mai lasa la odihnit 15-20 de minute.
Se toarna peste el restul de bere, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 1 ora.
Se scoate vasul, se intoarce ciolanul, se pune folia si se mai da la cuptor pentru 1 ora si jumatate.
Se scoate folia si se mai lasa in cuptor pentru o jumatate de ora sa se rumeneasca.
Sursa

Ingrediente:

– 1 ciolan de porc
– 1 litru de bere neagra
– 2 linguri de miere
– 3 linguri de mustar
– 2 cepe
– 1 ardei gras
– 1 capatana de usturoi
– frunze de dafin
– ienibahar
– sare, piper

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Afla si tu de ce merge excelent friptura cu un pahar de vin rosu!

Se

spala ciolanul de porc si se impaneaza cu catei de usturoi.

Se aseaza intr-un vas, se adauga ceapa taiata solzisori, ardeiul gras taiat fasii, frunze de dafin si cateva bobite de ienibahar. Se toarna peste toate jumatate de litru de bere si se da la rece pentru 3-4 ore.

Apoi se scurge si se aseaza ciolanul intr-o tava mai adanca.

Intr-un bol se amesteca mierea cu mustarul, sare si piper si se unge toata carnea.Se
mai lasa la odihnit 15-20 de minute.

Asa faci cea mai buna friptura de porc. Un singur ingredient face toata diferenta!

Se toarna peste el restul de bere, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 1 ora.

Se scoate vasul, se intoarce ciolanul, se pune folia si se mai da la cuptor pentru 1 ora si jumatate.Se

scoate folia si se mai lasa in cuptor pentru o jumatate de ora sa se rumeneasca.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ioana, soția lui Ilie Năstase, reacție după ce a depus actele de divorț la tribunal. Ce a făcut-o să ia această decizie. „Dacă va fi nevoie, voi cere și ordin de protecție.”

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Ți se face pielea de găină! Mama Teodorei Marcu, distrusă de durere la aproape 3 săptămâni de când și-a pierdut fiica. Ipostaza sfâșietoare în care a fost surprinsă femeia

Grădina Zoologică Romanescu din Craiova, un adevarat safari urban în inima Olteniei cu peste 272 de exemplare. Reamenajată spectaculos, cu noi habitate ce imită perfect mediul natural al animalelor, te așteaptă zilnic să îi treci pragul

O asistentă de la Spitalul Județean Sibiu a murit în timpul serviciului

Rezultate BAC 2025: La ce oră vor fi afișate notele astăzi

Doliu în lumea medicală din România! A murit la doar 33 de ani pe tura de gardă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies