O rețetă ideală pentru mesele tematice. Dacă organizezi o seară mexicană, acest preparat va aduce gustul direct din Mexic.
Acesta este un preparat mexican delicios, făcut din carne de vită tocată si alte legume, la alegere, plus nelipsitele condimente picante. Este o mâncare consistentă și aromată. De obicei, se servește cald, cu lipii sau pâine, însă nu este obligatoriu. În plus, avantajul acestui preparat este reprezentat de faptul că poate să fie personalizat cu ingredientele dorite de fiecare degustător în parte, la baza aflându-se tot condimentele picante și carnea de vită.
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
Ingrediente pentru chili con carne
- 500 g de carne de vită, tocată
- 200 g de cârnați mici
- 1 conservă de fasole roșie, scursă și clătită
- 1 conservă de porumb, scursă
- 2 morcovi medii, tăiați cubulețe mici
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 4 căței de usturoi, tocați fin
- 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
- 1 conservă de roșii cuburi
- 2 linguri de pastă de roșii
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de boia de ardei dulce
- 1 linguriță de chili, pudră sau fulgi
- 1 linguriță de chimion
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 frunză de dafin
- sare și piper, după gust
- 500 ml de supă de vită sau apă
Ingrediente pentru servire
- lipii proaspete
Mod de preparare
Mod de preparare chili con carne
- Spală și taie cubulețe ceapa, usturoiul, morcovii și ardeiul gras. Pregătește toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână, atunci când te apuci de preparare. În cazul cârnaților mai mari, dacă folosești, taie-i în bucăți mici, iar în cazul celor mici, aceștia pot fi lăsați întregi sau tăiați pe jumătate, în funcție de preferințe.
- Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu.
- În aceeași oală, adaugă carnea tocată de vită si gătește-o până când devine maro, amestecând ocazional. Dacă e necesar, poți scurge și excesul de grăsime, în cazul în care este prea mult.
- După ce carnea este prăjită, adaugă ceapa tocată și usturoiul în oală.
- După ce amestecul a început să fiarbă, poți reduce focul la mic și adăuga ulterior fasolea roșie și porumbul scurs. Amestecă bine, acoperă oala cu un capac și lasă chili-ul să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute, amestecând ocazional. Preparatul se gătește până când morcovii sunt fragezi, iar dacă este necesar, mai adaugă puțină supă sau apă pentru a obține consistența dorită.
- În ultimele 10 minute de fierbere, adaugă cârnații prăjiți înapoi în oală, amestecându-i bine. Gustă și ajustează preparatul cu sare, piper și chili, în funcție de preferințe.
Asamblare și servire
- Încălzește lipiile pe o tigaie sau în cuptor, până devin moi și rumenite. Pune chili-ul con carne în boluri și presară deasupra puțină verdeață.
- Servește-l alături de lipiile calde. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Ștrudel cu mere. Poate fi savurat într-o după-amiază relaxantă!, pentru un desert aromat, care cu siguranță îți va aduce aminte de copilărie. De această dată, desertul are un aluat subțire umplut cu mere și alte mirodenii specifice. Este copt până devine crocant, dar cu un interior moale. De obicei, se servește cald, pudrat cu zahăr, fiind un preparat tradițional, adesea regăsit și pregătit în sezonul toamnei.