Cum pregătește Gabriela Cristea renumita ciocolată Dubai. „Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”

Cum pregătește Gabriela Cristea renumita ciocolată Dubai. „Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”
Cum pregătește Gabriela Cristea renumita ciocolată Dubai. „Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”

Jurnalista a pregătit ciocolată Dubai și a explicat, pas cu pas, cum face acest lucru.

Cunoscuta prezentatoare TV, Gabriela Cristea, mereu activă în mediul online cu rețetele sale, a pregătit, de această dată, ciocolată Dubai și explicat cum este realizată.

  • Cataif- 450 g
  • Ciocolată albă
  • Ciocolată neagră
  • Ciocolată cu lapte
  • 50 de grame de unt
  • Aur alimentar (decor)
  • Cremă fistic
  • Inserție zmeură (opțional)
  • Colorant alimentar

Cum pregătește Gabriela Cristea formele pentru ciocolată

Citește și: Care este secretul Gabrielei Cristea pentru un ostropel de pui delicios. „Ce sos bun, excelent!”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Ce face Gabriela Cristea cu lămâile și portocalele rămase după ce le rade coaja. Secretul de care se folosește prezentatoarea TV. „Nu risipesc absolut nimic. Cât de bună va fi!”

Prezentatoarea TV a explicat care sunt ingredientele pe care le folosește pentru acest desert, dar și cum pregătește formele, cum prepară cataiful și cum face amestecul dintre cele 3 tipuri de ciocolată topită.  „Dacă tot mergem pe ce vreți voi să facem, vom face prima probă. Cu mare greutate am găsit cataif. Între timp am pregătit și ingredientele. Am dezghețat cataiful. Trebuie lăsat să se dezghețe în punga lui pentru a se păstra umezeala.

Avem ciocolată neagră, ciocolată cu lapte și ciocolată albă. La 450 g de cataif folosim 50 g de unt. Mai avem nevoie de aur, fistic și neapărat niște forme. Prima dată topim ciocolata separat, apoi facem amestecurile. Ce interesant e cataiful acesta! Ce frumos se desface! Ne apucăm să-l tăiem mărunt, cam de 1 cm și trebuie să-l facem pe tot mărunțit. Am topit 50 g de unt, nu foarte mult și punem cataiful, apoi mergem cu el pe foc, la prăjit, doar un pic, până devine crocant.
Îl amestecăm foarte bine pentru a nu se arde pe nicio parte.”,
a povestit Gabriela Cristea.

Cum pregătește Gabriela Cristea umplutura pentru ciocolata Dubai

Citește și: Ionuț, fostul concurent de la „Casa iubirii”, prima apariție publică cu noua lui iubită! Cei doi s-au cunoscut înainte ca tânărul să fie împreună cu Bianca- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure- stirilekanald.ro

După ce primul strat de ciocolată a fost scos de la congelator, aceasta a adăugat compoziția de cataif amestecat cu cremă de fistic și inserție de zmeură, în cazul celei cu fructe, apoi a închis cu încă un strat de ciocolată și le-a băgat la congelator.  „Între timp, începem să dăm cu aur în formă. Toată asta se va lua pe prăjitură. Acum facem dungile de ciocolată albă, ar acum punem și un strop de colorant.

La una vom pune roz pentru că vreau să facem cu inserție de căpșuni iar pe cealaltă vreau să o facem doar cu fistic. Pe cealaltă vom da cu ceva albastru. Vor merge la congelator. Între timp mi s-a prăjit și cataiful. Foarte bine arată și se simte că este crocant. Amestecăm cele trei tipuri de ciocolată. Mie nu-mi place să fie nici cu ciocolată neagră, dar nici cu lapte.
Mi-a rămas ciocolată albă și o vom folosi și pe aceea, pentru a scoate o ciocolată undeva la mijloc. Puteți să amestecați și să o turnați marmorata dacă vă place. Puteți să o turnați și doar albă. Între timp s-a întărit ciocolata pe care am pus-o ca model și turnăm ciocolată în formă. Nu trebuie să facem exces de ciocolată, vreau să torn într-un strat cât mai subțire. Cu cât stratul este mai subțire, cu atât mai bine, pentru că vreau să fie multă umplutură. Am terminat de pus primul strat de ciocolată și băgăm la congelator. Între timp punem și cremă de fistic. Trebuie să fie destul de moale interiorul. Ne-am apucat să punem umplutura, aceasta este doar cu fistic. La cealaltă începem să punem un strat generos de inserție și cataif deasupra. Închidem cu un strat de ciocolată. Le ducem la congelator și după le mâncăm. Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”,
a mai spus prezentatoarea TV.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Care este secretul Gabrielei Cristea pentru un ostropel de pui delicios. „Ce sos bun, excelent!”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit

Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, confesiune cutremurătoare despre moartea fiului său. Ce a făcut timp de două luni cu trupul lui

VIDEO Moldo și-a schimbat părerea despre Criss. Cum o vede acum pe tânără? „M-am simțit foarte bine în preajma ei.”

Bianca și Julia, ceartă aprigă în Casa iubirii! Care este mărul discordiei dintre cele două concurente: "Mă scoți din sărite!"

„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi, mărturisiri emoționante despre starea de sănătate


Cookies