Jurnalista a pregătit ciocolată Dubai și a explicat, pas cu pas, cum face acest lucru.
Cunoscuta prezentatoare TV, Gabriela Cristea, mereu activă în mediul online cu rețetele sale, a pregătit, de această dată, ciocolată Dubai și explicat cum este realizată.
- Cataif- 450 g
- Ciocolată albă
- Ciocolată neagră
- Ciocolată cu lapte
- 50 de grame de unt
- Aur alimentar (decor)
- Cremă fistic
- Inserție zmeură (opțional)
- Colorant alimentar
Cum pregătește Gabriela Cristea formele pentru ciocolată
Citește și: Care este secretul Gabrielei Cristea pentru un ostropel de pui delicios. „Ce sos bun, excelent!”
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Prezentatoarea TV a explicat care sunt ingredientele pe care le folosește pentru acest desert, dar și cum pregătește formele, cum prepară cataiful și cum face amestecul dintre cele 3 tipuri de ciocolată topită. „Dacă tot mergem pe ce vreți voi să facem, vom face prima probă. Cu mare greutate am găsit cataif. Între timp am pregătit și ingredientele. Am dezghețat cataiful. Trebuie lăsat să se dezghețe în punga lui pentru a se păstra umezeala. Avem ciocolată neagră, ciocolată cu lapte și ciocolată albă. La 450 g de cataif folosim 50 g de unt. Mai avem nevoie de aur, fistic și neapărat niște forme. Prima dată topim ciocolata separat, apoi facem amestecurile. Ce interesant e cataiful acesta! Ce frumos se desface! Ne apucăm să-l tăiem mărunt, cam de 1 cm și trebuie să-l facem pe tot mărunțit. Am topit 50 g de unt, nu foarte mult și punem cataiful, apoi mergem cu el pe foc, la prăjit, doar un pic, până devine crocant. Îl amestecăm foarte bine pentru a nu se arde pe nicio parte.”, a povestit Gabriela Cristea.
Cum pregătește Gabriela Cristea umplutura pentru ciocolata Dubai
Citește și: De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure- stirilekanald.ro
După ce primul strat de ciocolată a fost scos de la congelator, aceasta a adăugat compoziția de cataif amestecat cu cremă de fistic și inserție de zmeură, în cazul celei cu fructe, apoi a închis cu încă un strat de ciocolată și le-a băgat la congelator. „Între timp, începem să dăm cu aur în formă. Toată asta se va lua pe prăjitură. Acum facem dungile de ciocolată albă, ar acum punem și un strop de colorant.