Află din rândurile următoare cum prepară jurnalista rețeta sa de ciorbă de burtă.
Gabriela Cristea a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta este vorba despre ciorba de burtă.
Rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea
Citește și: Care este secretul Gabrielei Cristea pentru un ostropel de pui delicios. „Ce sos bun, excelent!”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- oase de vită
- morcovi
- țelină
- ceapă
- foi de dafin
- boabe de piper negru
- burtă
- 2 căpățâni de usturoi
- 10 gălbenușuri de ou
- un litru de smântână lichidă cu peste 30% grăsime
- gogoșari
- oțet
- sare și piper
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am găsit niște oase de vită pe care o să le pun la fiert, pentru că trebuie să fiarbă 2-3 ore. Tot aici punem un morcov, un pic de țelină, o ceapă, 3 foi de dafin și piper întreg.
Dăm la fiert pentru 2-3 ore. După 2 ore de fiert, legumele noastre sunt aproape terci. Le scot. Scot și oasele și păstrăm doar zeama. După ce am strecurat zeama, punem aici și burta, pe care am strecurat-o bine înainte și o lăsăm să fiarbă 40 de minute. Cât fierbe oala cu burta, eu am ras aici niște morcovi și o să îi pun în ulei la călit. Îi călesc bine.
Am curățat și vreo 2 căpățâni de usturoi, pe care l-am pisat bine și o să îl punem în ciorbă. Am pus aici 10 gălbenușuri de ou și am mai pus un litru de smântână lichidă cu peste 30% grăsime. Feliez câteva felii de gogoșari. Am oprit ciorba și acum e momentul să o dregem. Am aici smântână și ou amestecate bine și acum luăm câte un polonic de supă, îl punem aici și amestecăm bine, ca să aducem smântâna cu oul cam la aceeași temperatură cu ciorba.