Află din rândurile următoare cum prepară jurnalista rețeta sa de ciorbă de burtă.
Gabriela Cristea a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta este vorba despre ciorba de burtă.
Rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea
Citește și: Care este secretul Gabrielei Cristea pentru un ostropel de pui delicios. „Ce sos bun, excelent!”
Ingrediente:
- oase de vită
- morcovi
- țelină
- ceapă
- foi de dafin
- boabe de piper negru
- burtă
- 2 căpățâni de usturoi
- 10 gălbenușuri de ou
- un litru de smântână lichidă cu peste 30% grăsime
- gogoșari
- oțet
- sare și piper
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am găsit niște oase de vită pe care o să le pun la fiert, pentru că trebuie să fiarbă 2-3 ore. Tot aici punem un morcov, un pic de țelină, o ceapă, 3 foi de dafin și piper întreg.
Dăm la fiert pentru 2-3 ore. După 2 ore de fiert, legumele noastre sunt aproape terci. Le scot. Scot și oasele și păstrăm doar zeama. După ce am strecurat zeama, punem aici și burta, pe care am strecurat-o bine înainte și o lăsăm să fiarbă 40 de minute. Cât fierbe oala cu burta, eu am ras aici niște morcovi și o să îi pun în ulei la călit. Îi călesc bine.