Chef Alexandru Sautner dezvăluie greșelile pe care oamenii le fac înainte să pregătească friptura de miel. „Carnea trebuie să fie marinată cu 12 ore înainte.”

Chef Alexandru Sautner dezvăluie greșelile pe care oamenii le fac înainte să pregătească friptura de miel. „Carnea trebuie să fie marinată cu 12 ore înainte.”
Chef Alexandru Sautner dezvăluie greșelile pe care oamenii le fac înainte să pregătească friptura de miel. „Carnea trebuie să fie marinată cu 12 ore înainte.”

Iată greșelile pe care le faci înainte să pregătești friptura de miel.

Urmează perioada sărbătorilor de Paște, iar toate bucătăresele se pregătesc pentru preparatele delicioase și carnea de miel. Chef Alexandru Sautner dezvăluie câteva greșeli pe care oamenii le fac înainte să pregătească acest tip de carne, care țin de pregătirea mielului până să fie băgat la cuptor, dar și după ce acesta este scos. O greșeală pe care cheful a evidenția-o este că acest tip de carne nu se spală, ci doar se curăță în interior și exterior, iar pentru ca ea să iasă delicioasă, trebuie să fie marinată cu 12 ore înainte, însă nu cu foarte multe mirodenii.

„5 greșeli când pregătești friptura de miel. În primul rând, carnea de miel nu se spală, se curăță cu ceva textil afară, iar pe interior cu o hârtie și oțet. Pentru mine carnea trebuie să fie marinată cu 12 ore înainte, nici prea multe mirodenii, nici prea multe arome pentru că atunci nu se mai înțelege absolut nimic. La mine este simplu: usturoi, foaie de dafin, rozmarin, cimbrișor, vin alb, vin roșu.

După ce scoatem din frigider, o altă greșeală, imediat se pune în tavă, se bagă la cuptor. Nu! Carnea trebuie să ajungă la temperatura camerei, undeva la 22-23 grade.”, a spus Alexandru Sautner.

Ce greșeli poți face când bagi carnea de miel la cuptor

Citește și: Dovlecei umpluți cu ciuperci și legume, rețeta părintelui Vasile de la Mănăstirea Putna. “Este o prezentare mai deosebită.”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Alexandru Sautner
Alexandru Sautner[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Ce cartofi se pun la salata de boeuf. Recomandarea pe care o fac marii bucătari

Dacă până aici totul este clar, trebuie să știți că există anumite greșeli pe care le puteți face inclusiv când băgați mielul la cuptor, iar chef Alexandru Sautner le-a evidențiat pe toate. În primul rând, temperatura prea mare la care gătiți carnea o poate face ca aceasta să se ardă la suprafață și să rămână crudă în interior.

O altă greșeală, din spusele bucătarului, ar fi că nu lăsăm carnea să se odihnească cel puțin 20 de minute după ce este scoasă din cuptor.  

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

„Temperatura este prea mare, poate din dorința noastră de a găti mai repede, ne e foame, știți cum este când vine Paștele, abia așteptăm să mâncăm, îi dăm temperatura prea mare, atunci riscăm carnea să se ardă pe deasupra și să rămână crudă înăuntru. O scoatem din cuptor și abia așteptăm să o tăiem, că ne este foame sau poftă și o tăiem prea repede. Nu! Carnea trebuie să o lăsăm să se odihnească cel puțin 15-20 de minute să rămână suculentă și după aceea ne apucăm să o tăiem.”,

a mai spus chef Alexandru Sautner.

Alexandru Sautner
Alexandru Sautner[Sursa foto: Instagram]

@alexandrusautner ❗Nu face aceste greșeli dacă vrei să ai cea mai bună friptură de miel anul ăsta. Și fii pe fază, zilele viitoare voi posta și rețeta mea! 🤤 #chefsautner #fripturademiel #paste #miel #greseli ♬ sunet original- Alexandru Sautner



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Cornulețe cu gem și brânză sărată, rețeta pregătită de Geta Sterp „Peste cele cu brânză am presărat și niște cașcaval mărunțit”

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies