Cornulețe cu gem și brânză sărată, rețeta pregătită de Geta Sterp „Peste cele cu brânză am presărat și niște cașcaval mărunțit”

Cornulețe cu gem și brânză sărată, rețeta pregătită de Geta Sterp „Peste cele cu brânză am presărat și niște cașcaval mărunțit”
Cornulețe cu gem și brânză sărată, rețeta pregătită de Geta Sterp „Peste cele cu brânză am presărat și niște cașcaval mărunțit”

Geta Sterp a dezvăluit rețeta cornulețelor cu gem și brânză sărată.

Geta Sterp a  împărtășit cu urmăritorii săi pe rețele de socializare o rețetă delicioasă care poate fi pregătită atât ca desert, cât și ca gustare de dimineață. Fiica cea mică a mamei Geta a pregătit cornulețe cu gem și cornulețe cu brânză sărată deasupra cărora a presărat brânză rasă. Aceasta a dezvăluit și ingredientele pe care le-a folosit.

Ingrediente:

  • 500 gr de făină
  • Două gălbenușuri
  • 100 gr de unt
  • 100 gr untură
  • 100 gr smântână
  • Un praf de sare
  • Două pliculețe de zahăr vanilat
  • Un pliculeț praf de copt

Pentru umplutură:

  • Gem (după preferințe)
  • Brânză sărată

Modul de preparare al cornulețelor pregătite de Geta Sterp

Citește și: Rețeta de pască cu aluat de pandișpan a Ilenei Sterp: „Se apropie sărbătorile Pascale și vreau să vă dau o idee de pască delicioasă.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Cozonac pentru Paște, rețeta pregătită de Geta Sterp. “Am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă.”

După ce a întins pe masă exact ce are nevoie, aceasta explicat, pas cu pas, cum amestecă ingredientele, care sunt cantitățile necesare realizării cornulețelor și a menționat un aspect foarte important, că acest tip de aluat pentru cornulețe nu are nevoie de timp pentru a crește.

Getuța a realizat cornulețe cu  gem de caise și brânză sărată, însă a menționat că în funcție de preferințe, acestea pot fi făcute cu absolut orice fel de gem.  „Am ales să fac conulețe, atât cu gem, cât și cu brânză sărată. Am trecut la treabă, mi-am cântărit făina, am separat gălbenușurile de albușuri, iar într-un alt bol am pus cantitatea necesară de unt peste care am adăugat untura, smântâna, praful de copt, un praf de sare și am amestecat până s-au omogenizat foarte bine.
Am turnat peste făină și am început să frământ. În câteva minute am terminat de frământat și am început să fac cornulețele pentru că acesta este un aluat care nu trebuie să crească. L-am tăiat în două părți egale, apoi l-am tăiat în încă 8 părți egale, peste care am adăugat gem de caise și am presărat nucă mărunțită, iar peste cealaltă parte am adăugat brânză sărată. Le-am rulat și le-am pus în tava în care tocmai pusesem hârtie de copt.
Peste cele cu brânză am presărat și niște cașcaval mărunțit, apoi am dat tava la cuptor preîncălzit la 160 de grade, pentru 40 de minute. Când s-au copt, le-am pus în două farfurii, iar peste cele cu gem am presărat puțin zahăr pudră.”,
a povestit Geta Sterp.

Citește și: Laura izbucnește în hohote de plâns după ce Sorin aduce dovezi că au vorbit în afara emisiunii! Aflați ce se va întâmpla cu cei doi concurenți în ediția din „Casa iubirii” de sâmbătă, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător- stirilekanald.ro

Geta Sterp-cornulețe gem și brânză
Geta Sterp-cornulețe gem și brânză[Sursa foto: Captură Video]

@geta.sterp

Iubesc să fac cornulețe pentru cei dragi, așa că nu puteau lipsi de pe masa de Paște. 🩷 Este una din rețetele mele preferate și vă invit și pe voi să o testați! Am cumpărat cele mai multe ingrediente de la @profi, unde puteți găsi toate cele necesare pentru masa de sărbători.

În familia voastră ce deserturi se fac? 🪻 📝 Ingrediente: Pentru aluat: 500 g de făină două gălbenușuri 100 g de unt 100 g de untură 100 g de smântână un praf de sare două pliculețe de zahăr vanilat un pliculeț de praf de copt Pentru umplutură: gem (eu am folosit de caise, dar puteți folosi de care doriți) brânză sărată Poftă bună! (P)

♬ sunet original- Geta Sterp



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de pască cu aluat de pandișpan a Ilenei Sterp: „Vreau să vă dau o idee de pască delicioasă.”

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător

Danciu a pus-o în mare încurcătură pe Naomi: "Adică? Este doar o întrebare". Concurenta din Casa Iubirii dă un răspuns care îi lasă pe toți mască. Au crezut că nu aud bine. Blondina nu s-a sfiit să recunoască în faţa camerelor

Cât de greu i-a fost lui Valentin Sanfira să iasă la o primă întâlnire cu Codruța Filip? „Mi-a plăcut foarte mult de ea și i-am spus din start că o să fie soția mea.”

Pensionarii vor primi mai mulți bani la pensie în mai 2025. Vor încasa retroactiv banii, după 8 luni de întârziere

Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies