Cheesecake cu mere. O alegere delicioasă de topping, în orice sezon!

retete de gustare

Cheesecake cu mere

O rețetă ideală pentru un răsfăț dulce într-o zi obișnuită. Perfect pentru momentul în care îți dorești o gustare rapidă!

Acesta este un desert delicios, perfect pentru iubitorii de combinații între arome dulci și cremoase. Cu un blat crocant, se adaugă un contrast plăcut cu textura cremoasă a umpluturii, iar gemul de mere de deasupra aduce o notă fructată desertului. Se poate servi în orice zi, la orice oră, indiferent de sezon, datorită sentimentului de răcoare oferit de cremă, dar și a căldurii oferite de gemul de mere, potrivit pentru toamnă și

nu numai!

Citește și: Rețeta de Panna Cotta cu espresso, pregătită de chef Ștefan Popescu. „Căpșuni, coacăze chiar și un sos de ciocolată.”

cheesecake cu mere
Cheesecake cu mere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum pregătește Gabriela Cristea renumita ciocolată Dubai. „Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total),

pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

  • 200 g de biscuiți digestivi
  • 100 g de unt topit
  • 2 linguri de zahăr brun

Ingrediente pentru cremă

  • 600 g de cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 200 g de zahăr
  • 3 ouă mari
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 200 g de smântână grasă
  • 2 linguri de făină, opțional

Ingrediente pentru topping

  • 400 g de gem de mere
  • 1 linguriță de scorțișoară, opțional

cheesecake
Cheesecake cu mere[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare blat

  1. Setează cuptorul la 180°C și unge o tavă rotundă, ideal cu fund detașabil cu unt sau ulei.
  2. Pune biscuiții într-un blender sau zdrobește-i punându-i într-o pungă, iar mai apoi cu un sucitor, până obții o textură fină, asemănătoare nisipului. Într-un bol, combină biscuiții mărunțiți cu untul topit și cele două linguri de zahăr brun.
    Amestecă bine până când biscuiții și untul se încorporează complet.
  3. Toarnă amestecul de biscuiți în tava pregătită și presează-l bine pe fundul tăvii, folosindu-te de fundul unui pahar pentru a obține o suprafață uniformă. Imediat apoi, poți introduce tava în cuptor și coace blatul timp de 10 minute, până devine auriu.
  4. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească complet înainte de a adăuga crema de brânză deasupra, timp în care o vom și pregăti.

Mod de preparare cremă

Citește și: Motivul pentru care Virginia și Teodora l-au chemat împreună pe Gagea în camera roșie: „Mi-am îndeplinit un vis”. Gestul lor a stârnit numeroase reacții în casă- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol mare, bate crema de brânză cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă. Încorporează treptat zahărul, continuând să amesteci până când crema devine omogenă. Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare pentru a se integra complet. Toarnă extractul de vanilie și smântâna în amestec, mixând ușor. Dacă dorești o consistență mai groasă, poți adăuga cele două linguri de făină și amesteca până când se omogenizează complet, ulterior.
  2. După ce blatul s-a răcit complet, toarnă crema de brânză peste el și niveleaz-o cu ajutorul unei spatule.

Asamblare, coacere și servire

  1. Preîncălzește din nou cuptorul la 160°C, de această dată. Pune tava în cuptor și coace timp de o oră sau până când marginile sunt dure, iar centrul cheesecake-ului este încă moale.
  2. După coacere, oprește cuptorul și lasă ușa cuptorului între-deschisă. Lasă desertul să se răcească treptat în cuptor pentru a nu se crăpa. Scoate cheesecake-ul din cuptor și lasă-l să se răcească complet la temperatura camerei, apoi transferă-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.
  3. Dacă gemul de mere este prea gros, încălzește-l ușor într-o cratiță mică pentru a-si schimba consistența. Poți adăuga puțină apă pentru a-l subția, dacă este necesar. Poți adăuga o linguriță de scorțișoară în gemul de mere, opțional.
  4. Odată ce desertul s-a răcit complet, toarnă gemul de mere deasupra, nivelează cu o spatulă, asigurându-te că acoperi întreaga suprafață.
  5. Acum, desertul este gata de servit. Taie felii și bucură-te de el. Poftă bună!

retete pentru desert
Cheesecake cu mere[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Chiftele de pui în sos dulce-acrișor. Ideale pentru o cină în familie!, pentru un preparat gustos, cu chiftele fragede din carne de pui și un sos care combină perfect aroma de dulce și acrișor. Sunt ideale pentru un prânz sau o cină savuroasă, fiind servite alături de salată proaspătă, pentru o combinație mai fresh și sănătoasă.

retete de prajituri de casa
Cheesecake cu mere[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum pregătește Gabriela Cristea renumita ciocolată Dubai. „Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit

Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, confesiune cutremurătoare despre moartea fiului său. Ce a făcut timp de două luni cu trupul lui

Anunț pentru pensionarele din țară! Casa de Pensii a specificat care sunt perioadele asimilate la vechimea în muncă

Robi a chemat-o pe Virginia în camera roșie! Incredibil cum a reacționat Teodora: „Mi se pare că se joacă...”

„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi, mărturisiri emoționante despre starea de sănătate


Cookies