O rețetă ideală pentru un răsfăț dulce într-o zi obișnuită. Perfect pentru momentul în care îți dorești o gustare rapidă!
Acesta este un desert delicios, perfect pentru iubitorii de combinații între arome dulci și cremoase. Cu un blat crocant, se adaugă un contrast plăcut cu textura cremoasă a umpluturii, iar gemul de mere de deasupra aduce o notă fructată desertului. Se poate servi în orice zi, la orice oră, indiferent de sezon, datorită sentimentului de răcoare oferit de cremă, dar și a căldurii oferite de gemul de mere, potrivit pentru toamnă și
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total),
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 200 g de biscuiți digestivi
- 100 g de unt topit
- 2 linguri de zahăr brun
Ingrediente pentru cremă
- 600 g de cremă de brânză, la temperatura camerei
- 200 g de zahăr
- 3 ouă mari
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 200 g de smântână grasă
- 2 linguri de făină, opțional
Ingrediente pentru topping
- 400 g de gem de mere
- 1 linguriță de scorțișoară, opțional
Mod de preparare desert
Mod de preparare blat
- Setează cuptorul la 180°C și unge o tavă rotundă, ideal cu fund detașabil cu unt sau ulei.
- Pune biscuiții într-un blender sau zdrobește-i punându-i într-o pungă, iar mai apoi cu un sucitor, până obții o textură fină, asemănătoare nisipului. Într-un bol, combină biscuiții mărunțiți cu untul topit și cele două linguri de zahăr brun.
- Toarnă amestecul de biscuiți în tava pregătită și presează-l bine pe fundul tăvii, folosindu-te de fundul unui pahar pentru a obține o suprafață uniformă. Imediat apoi, poți introduce tava în cuptor și coace blatul timp de 10 minute, până devine auriu.
- Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească complet înainte de a adăuga crema de brânză deasupra, timp în care o vom și pregăti.
Mod de preparare cremă
Citește și: De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure- stirilekanald.ro
- Într-un bol mare, bate crema de brânză cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă. Încorporează treptat zahărul, continuând să amesteci până când crema devine omogenă. Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare pentru a se integra complet. Toarnă extractul de vanilie și smântâna în amestec, mixând ușor. Dacă dorești o consistență mai groasă, poți adăuga cele două linguri de făină și amesteca până când se omogenizează complet, ulterior.
- După ce blatul s-a răcit complet, toarnă crema de brânză peste el și niveleaz-o cu ajutorul unei spatule.
Asamblare, coacere și servire
- Preîncălzește din nou cuptorul la 160°C, de această dată. Pune tava în cuptor și coace timp de o oră sau până când marginile sunt dure, iar centrul cheesecake-ului este încă moale.
- După coacere, oprește cuptorul și lasă ușa cuptorului între-deschisă. Lasă desertul să se răcească treptat în cuptor pentru a nu se crăpa. Scoate cheesecake-ul din cuptor și lasă-l să se răcească complet la temperatura camerei, apoi transferă-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.
- Dacă gemul de mere este prea gros, încălzește-l ușor într-o cratiță mică pentru a-si schimba consistența. Poți adăuga puțină apă pentru a-l subția, dacă este necesar. Poți adăuga o linguriță de scorțișoară în gemul de mere, opțional.
- Odată ce desertul s-a răcit complet, toarnă gemul de mere deasupra, nivelează cu o spatulă, asigurându-te că acoperi întreaga suprafață.
- Acum, desertul este gata de servit. Taie felii și bucură-te de el. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Chiftele de pui în sos dulce-acrișor. Ideale pentru o cină în familie!, pentru un preparat gustos, cu chiftele fragede din carne de pui și un sos care combină perfect aroma de dulce și acrișor. Sunt ideale pentru un prânz sau o cină savuroasă, fiind servite alături de salată proaspătă, pentru o combinație mai fresh și sănătoasă.