O rețetă ideală pentru o zi de weekend petrecut cu familia și prietenii, savurând un desert răcoros.
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 200 g biscuiți digestivi
- 80 g unt
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă
- 450 g cremă de brânză
- 400 g lapte condensat îndulcit
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 10 g gelatină
- esență de vanilie
Ingrediente pentru glazură de ciocolata
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 100 g ciocolată
- lapte, cât ciocolata să ajungă la consistența dorită
Ingrediente pentru decor
- fructe proaspete
Mod de preparare
Mod de preparare blat
- În primul și-n primul rând, ne ocupăm de prepararea blatului de biscuiți. Așadar, vom lua biscuiții și îi vom pune în vasul robotului de bucătărie și îi râșnim, până obținem o textură foarte fină. După ce am obținut biscuiții mărunțiți, adăugăm în compoziția lor și zahărul vanilat și untul pe care l-am topit în prealabil. Mixăm încă puțin, până obținem o compoziție asemănătoare cu niște firimituri.
- Răsturnăm compoziția într-o tavă rotundă, cu inel detașabil. Partea de jos a tăvii o tapetăm cu hârtie de copt, ceea ce va face transferarea mult mai ușoară, pe un platou.
- Tasăm foarte bine până obținem un strat fin de biscuiți, cu ajutorul unui pahar.
Mod de preparare cremă
- Acum ne vom ocupa de prepararea cremei pentru desertul nostru delicios. Primul pas este să punem la hidratat în apă rece, gelatină, într-un bol de dimensiuni mai mici.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, adăugăm smântâna pentru frișcă, pe care o mixăm până devine pufoasă.
- Într-un alt bol de dimensiuni tot mari, amestecăm de această dată, crema de brânză cu laptele condensat și esența de vanilie. Amestecăm tot bine, abia apoi adăugăm și frișca bătută. Continuăm să amestecăm ușor, iar la final încorporăm gelatina topită, treptat, mixând continuu.
- Acum că toată compoziția noastră pentru cheesecake este gata, ne rămâne doar să o turnăm peste blatul de biscuiți din tavă, începând din mijlocul blatului, astfel încât să ne asigurăm că se distribuie pe întreaga suprafață a blatului, în mod cât mai egal. Dacă mai are nevoie de câteva direcții, puteți utiliza o spatulă.
- Acoperim tava cu folie alimentară și o punem în frigider, la rece, pentru câteva ore, astfel încât prăjitura să se întărească suficient de bine.
Citește și: UPDATE Subiectele la Evaluarea Națională 2025 la Matematică, proba scrisă. Ce le-a picat elevilor- kanald.ro
Mod de preparare glazură de ciocolată
- Acum că desertul este aproape gata, ne mai rămâne doar să pregătim glazura de ciocolată, care este gata imediat. Tot ce trebuie să facem este să topim ciocolata pe baie de aburi, timp în care adăugăm lapte puțin câte puțin, astfel încât ciocolata să ajungă la consistența dorită. Imediat apoi, o luăm de pe foc și așteptăm să ajungă la temperatura camerei.
Asamblare finală și servire
- În final, mai trebuie doar să scoatem marginile detașabile de la tavă, cu atenție și multă grijă, deși nu ar trebui să fie o problemă, dat fiind faptul că am așezat hârtia de copt în prealabil. Cu ajutorul a 2 spatule, transferăm cheesecake-ul pe un platou de dimensiuni mai mari, la care să rămână și puțină margine goală, pentru că urmează să turnăm glazura deasupra.
- Într-un strat cât mai uniform cu putință, turnăm glazura de ciocolată peste cheesecake și decorăm cu fructe proaspete, la alegere (căpșune, fructe de pădure, etc.).
- După ce desertul mai stă puțin la frigider pentru ca ciocolata să se întărească, porționăm cheesecake-ul și îl savurăm. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Lasagna. Un deliciu italian, cremos și perfect rumenit!.