Chec cu nucă și cacao, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. „Acesta este secretul!”

Chec cu nucă și cacao, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. „Acesta este secretul!”
Chec cu nucă și cacao, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. „Acesta este secretul!”

Maica de la Mănăstirea Tisa Silvestri a dezvăluit rețeta checului cu nucă.

Maica de la Mănăstirea Tisa Silvestri a dezvăluit, pentru Trinitas, cum realizează un desert delicios, printre preferatele copiilor, acela fiind checul cu cacao și nucă. Maica a explicat și care sunt cantitățile pe care le folosește pentru acest preparat.

Care sunt ingredientele necesare pentru realizarea checului cu nucă

Citește și: Care este ingredientul care ajută ca salata de icre să nu se taie. Rețeta de icre de la mănăstirea Saon „La frigider rezistă câteva zile, chiar și o săptămână.”

Chec cu nucă
Chec cu nucă[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citește și: Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova: „Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar.”

Ingrediente pentru două bucăți:

  • 180 g făină albă tip 000
  • 200 g zahăr
  • 6 ouă
  • 120 ml ulei
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 12 g zahăr vanilat
  • 10 g cacao
  • 50 ml lapte (dacă este nevoie)
  • Miez de nucă.

Mod de preparare al checului cu nucă și cacao

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

După ce a întins pe masă tot ce are nevoie pentru realizarea checulu i, aceasta începe prin a bate albușurile de la șase ouă, adăugând zahărul vanilat. Între timp, se amestecă și galbenusurile cu zahărul, iar după ce compoziția de albușuri este bătută bine, se adaugă treptat gălbenusșrile, apoi făina, iar, de asemenea, se mestecă foarte bine. Să ia o parte din compoziția albă, se pune într-un bol și se amestecă cu cacao pentru a face compoziția neagră de deasupra checului.

Când este gata și cele două sunt amestecate în tavă, se adaugă nucă pe deasupra și se introduce la cuptor pentru 55 de minute.  „Vom pregăti chec. Batem albușurile de la 6 ouă, apoi batem albușurile cu zahărul vanilat. Un chec cu nucă.  Mergem la mixer cu albuș și adăugăm  zahărul. Între timp cântărim și praful de copt, un pliculeț, am pus făina. Împărțim compoziția în două și o parte în facem în tavă mare.
O dată pe lună facem câte un dulce și la maici. Am bătut albușul la viteză mare, iar când adăugăm gălbenușurile lăsăm la viteză mijlocie. Punem pe rând, câte un pic și amestecăm. După ce oul se bate bine, aăugăm uleiul. E ca la maioneză, crește foarte mult oul când adaugi ulei. Cu cât adaugi mai mult, cu atât crește mai mult. Acesta este secretul, să fie bine bătut albușul, apoi adăugăm făina în mixer și amestecăm.
La chec folosim făină albă, nu făină integrală ca la celelalte produse, ca să crească. Acum luăm o parte din compoziție și amestecăm cu cacao, 10 grame. Punem compoziția într-o tavă, uniformă. Adaug puțin lapte în compoziția cu cacao să nu fie așa vâscoasă. Laptele este din producție proprie. Adăugăm deasupra checului și partea de compoziție cu cacao. Tăvile le-am uns cu ulei de palmier, pentru a nu se lipi.
Ulei solid, nu lichid, să nu fie pe baie de abur. Amestecăm compoziția în tavă, cu partea de cacao. Se pune miez de nucă întreg deasupra. Îl punem la cuptor, 55 de minute, la 160 de grade.”,
a povestit maica de la Mănăstirea Tisa Silvestri.



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova: „Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies