Maica de la Mănăstirea Tisa Silvestri a dezvăluit rețeta checului cu nucă.
Maica de la Mănăstirea Tisa Silvestri a dezvăluit, pentru Trinitas, cum realizează un desert delicios, printre preferatele copiilor, acela fiind checul cu cacao și nucă. Maica a explicat și care sunt cantitățile pe care le folosește pentru acest preparat.
Care sunt ingredientele necesare pentru realizarea checului cu nucă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente pentru două bucăți:
- 180 g făină albă tip 000
- 200 g zahăr
- 6 ouă
- 120 ml ulei
- 1 pliculeț praf de copt
- 12 g zahăr vanilat
- 10 g cacao
- 50 ml lapte (dacă este nevoie)
- Miez de nucă.
Mod de preparare al checului cu nucă și cacao
Citește și: Adevărul despre moartea lui Mircea Diaconu! Știrea momentului- stirilekanald.ro
După ce a întins pe masă tot ce are nevoie pentru realizarea checulu i, aceasta începe prin a bate albușurile de la șase ouă, adăugând zahărul vanilat. Între timp, se amestecă și galbenusurile cu zahărul, iar după ce compoziția de albușuri este bătută bine, se adaugă treptat gălbenușurile, apoi făina, iar, de asemenea, se mestecă foarte bine. Să ia o parte din compoziția albă, se pune într-un bol și se amestecă cu cacao pentru a face compoziția neagră de deasupra checului.
Când este gata și cele două sunt amestecate în tavă, se adaugă nucă pe deasupra și se introduce la cuptor pentru 55 de minute. „Vom pregăti chec. Batem albușurile de la 6 ouă, apoi batem albușurile cu zahărul vanilat. Un chec cu nucă. Mergem la mixer cu albuș și adăugăm zahărul. Între timp cântărim și praful de copt, un pliculeț, am pus făina. Împărțim compoziția în două și o parte în facem în tavă mare.