Cel mai usor aperitiv pentru masa de Craciun: bulete de cascaval!


Cel mai usor aperitiv pentru masa de Craciun: bulete de cascaval!

Daca vrei sa prepari un aperitiv simplu, iti recomandam buletele de cascaval.

 

Avem nevoie de 300 g cascaval, 3 oua, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita zeama de lamaie, 50 g faina, sare, optional: piper, marar verde tocat.
Buletete de cascaval se prepara din cascaval simplu sau 100 gr cascaval amestecat cu diferite alte tipuri de branza, dupa gust: daca dorim sa obtinem bulete de cascaval mai picante putem folosi branza de burduf sau telemea, daca tinem regim- branza de vaci.
Se sfarama sau se dau pe razatoare branzeturile. Se amesteca ouale, faina, sarea si, dupa gust, piperul si mararul tocat. Se adauga la compozitie bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie.
Compozitia de bulete de cascaval trebuie sa aiba o consistenta ferma, care sa ne permita sa modelam buletele ca mingiute cu diametrul de 2 -3 cm. Daca este prea apoasa, se adauga faina sau gris.
Se acopera palmele cu faina, se modeleaza buletele si se prajesc in ulei foarte fierbinte. Buletele se tin foarte putin in uleiul incins, cam 15 -25 sec, altfel se sparg.
Sursa

Avem nevoie de 300 g cascaval, 3 oua, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita zeama de lamaie, 50 g faina, sare, optional: piper, marar verde tocat.

Buletete de cascaval se prepara din cascaval simplu sau 100 gr cascaval amestecat cu diferite alte tipuri de branza, dupa gust: daca dorim sa obtinem bulete de cascaval mai picante putem folosi branza de burduf sau telemea, daca

tinem regim- branza de vaci. Se sfarama sau se dau pe razatoare branzeturile. Se amesteca ouale, faina, sarea si, dupa gust, piperul si mararul tocat. Se adauga la compozitie bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. 

Compozitia de bulete de cascaval trebuie sa aiba o consistenta ferma, care sa ne permita sa modelam buletele ca mingiute cu diametrul de 2 -3 cm. Daca este prea apoasa, se adauga faina sau gris.
Se acopera palmele cu faina, se modeleaza buletele si se prajesc in ulei foarte fierbinte. Buletele se tin foarte putin in uleiul incins, cam 15 -25 sec, altfel se sparg.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cât timp se fierb foile de LASAGNA

Acuzații grave! Cine încearcă să-i fure acum averea lui Petrică Mâțu Stoian

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

CITEȘTE: Cine este, cu adevărat, MELLINA (Mădălina Dumitru). Biografia concurentei de la Bravo, ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cum să mergi corect pe tocuri înalte. Trucuri și sfaturi pentru a rezista ore în șir încălțată în pantofi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: De ce mor peștii în acvariu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri