Cel mai usor aperitiv pentru masa de Craciun: bulete de cascaval!


Daca vrei sa prepari un aperitiv simplu, iti recomandam buletele de cascaval.

 

Avem nevoie de 300 g cascaval, 3 oua, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita zeama de lamaie, 50 g faina, sare, optional: piper, marar verde tocat.
Buletete de cascaval se prepara din cascaval simplu sau 100 gr cascaval amestecat cu diferite alte tipuri de branza, dupa gust: daca dorim sa obtinem bulete de cascaval mai picante putem folosi branza de burduf sau telemea, daca tinem regim - branza de vaci. Se sfarama sau se dau pe razatoare branzeturile. Se amesteca ouale, faina, sarea si, dupa gust, piperul si mararul tocat. Se adauga la compozitie bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie.
Compozitia de bulete de cascaval trebuie sa aiba o consistenta ferma, care sa ne permita sa modelam buletele ca mingiute cu diametrul de 2 -3 cm. Daca este prea apoasa, se adauga faina sau gris. Se acopera palmele cu faina, se modeleaza buletele si se prajesc in ulei foarte fierbinte. Buletele se tin foarte putin in uleiul incins, cam 15 -25 sec, altfel se sparg.
Sursa

Avem nevoie de 300 g cascaval, 3 oua, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita zeama de lamaie, 50 g faina, sare, optional: piper, marar verde tocat.

Buletete de cascaval se prepara din cascaval simplu sau 100 gr cascaval amestecat cu diferite alte tipuri de branza, dupa gust: daca dorim sa obtinem bulete de cascaval mai picante putem folosi branza de burduf sau telemea, daca tinem regim - branza de vaci. Se sfarama sau se dau pe razatoare branzeturile. Se amesteca ouale, faina, sarea si, dupa gust, piperul si mararul tocat. Se adauga la compozitie bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. 

Compozitia de bulete de cascaval trebuie sa aiba o consistenta ferma, care sa ne permita sa modelam buletele ca mingiute cu diametrul de 2 -3 cm. Daca este prea apoasa, se adauga faina sau gris. Se acopera palmele cu faina, se modeleaza buletele si se prajesc in ulei foarte fierbinte. Buletele se tin foarte putin in uleiul incins, cam 15 -25 sec, altfel se sparg.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Pepe, mesaj surprinzător pentru Raluca Pastramă: "Aş vrea să te iert că ai plecat..."

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Bianca Comănici de la "Puterea Dragostei", declaraţii şocante despre primul ei iubit: „Un copil manipulat..."

Horoscop zilnic miercuri, 2 decembrie 2020. Nativii zodiei Fecioară primesc vești bune pe toate planurile!

Traficul va fi restricționat pentru repetiția și ceremonia oficială de Ziua Națională. Pe unde se va circula în București

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Noul simptom al COVID-19, ”happy hypoxia”, face tot mai multe victime. Cum se manifestă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri