Află în articolul de mai jos care este ingredientul care trebuie adăugat peste icre pentru a deveni pufoasă.
Salata de icre este unul dintre cele mai iubite preparate din bucătăria românească, fiind apreciată de către persoane de toate vârstele. Sărată și cu un ușor gust acrișor, salata de icre poate fi consumată cu pâine prăjită, cu salată de roșii sau cu măsline și este unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele românilor de sărbători. În cazul în care și ție îți place salata de icre dar, dintr-un motiv sau altul nu reușești să obții acea textură fină și aerată, trebuie să ții cont de câteva sfaturi de-ale bucătarilor.
Înainte de a începe să pregătești salata de icre, asigură-te că icrele pe care le-ai cumpărat nu sunt foarte sărate. În caz contrar, clătește-le ușor în puțină apă și scurge-le apoi foarte bine. Pentru a pregăti cea mai bună salată de icre, alege icre de știucă, de crap ori de păstrăv.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
100 de grame de icre
150-200 de ml de ulei de floarea soarelui
15 grame de griș fiert sau 50 de grame de miez de pâine înmuiat în apă și stors bine de apă
2-3 linguri de apă minerală foarte rece
1 linguriță de zeamă de lămâie sau după gust care ajută ca icrele să aibă o culoare albă și lucioasă.
Ceapă tocată fin – opțional.
Citește și: Ce să pui în salata de icre pentru a ieși pufoasă și aerată. Secretul bucătarilor pricepuți a fost dezvăluit
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Cum obții o salată de icre pufoasă
Se pun grișul sau pâinea stoarsă bine de apă în bolul unui robot sau un castron și se adaugă icrele. Pe lângă faptul că adaugă volum și leagă compoziția, gustul icrelor nu va fi modificat. Se adaugă zeama de lămâie imediat pentru a ajuta la stabilizarea compoziției, așa cum se întâmplă și în cazul maionezei.
În acest fel, te asiguri că nu se taie salata ta de icre. De asemenea, în cazul în care nu este suficient de acră și pe gustul tău, mai poți adăuga puțină zeamă de lămâie la final.
Se folosește mixerul la viteză mică, apoi se folosește viteza mai mare, treptat. Toarnă uleiul în fir subțire, ca la maioneză, fără să te grăbești. Este esențial să pregătești salata la o viteză mică pentru a nu se tăia. Se adaugă apoi apa minerală rece pentru a ajuta compoziția să fie aerisită și ca salata să devină mai pufoasă. Acum poți adăuga zeamă de lămâie în plus și sare. De asemenea, este momentul propice pentru a pune și ceapa tocată foarte fin, dacă îți place așa.