Află în articolul de mai jos cum a apărut salata Caesar și ce trebuie să pui în farfurie pentru a-i da cel mai bun gust.
Salata Caesar este una dintre cele mai îndrăgite salate din lume, fiind apreciată de către persoane de toate vârstele.
În mod tradițional, această salată se prepară cu salată romană, o salată cu căpățână alungită, crutoane, suc de lămâie, ulei de măsline, ou, sos Worcestershire, usturoi, muștar Dijon, parmezan, sare și hamsii.
Această salată a fost creată pentru prima dată în 1924 de către Caesar Cardini la restaurantul Caesar's din Tijuana, Mexico. Caesar Cardini era un imigrant italian care a ajuns să administreze mai multe restaurante din Mexic și din Statele Unite ale Americii, iar în momentul în care a creat salata Caesar, se spune că bucătăria era supraaglomerată și că ducea lipsă de ingrediente.
Citește și: Sandwich cu salată de ouă. Ideal pentru un prânz rapid și nutritiv!
Citește și: Ce cartofi se pun la salata de boeuf. Recomandarea pe care o fac marii bucătari
La început, salata Caesar nu conținea și hamsii, însă în unele relatări din anul 1946, exista și o versiune cu anșoa.
În anul 1970, celebra scriiroare Julia Child a publicat o rețetă în cartea sa, „From Julia Child's Kitchen”, bazată pe un interviu cu fiica lui Ceasar Cardini.
Astfel, aceasta a aflat că celebrul Cardini folosea în rețeta originală doar sos Worchestershire, un sos preparat din anșoa fermentată, oțet, zahăr și condimente, și nu adăuga hamsii, muștar sau alte ierburi aromatice deoarece credea că sunt prea intense. În prezent, rețetele moderne includ hamsiile ca ingredient principal și sunt frecvent combinate cu maioneză.
Pe piață se găsesc numeroase tipuri de dressing pentru rețeta de salată Caesar, așa că, dacă nu îți dorești să pregătești tu acasă acest dressing, îl poți cumpăra.
În prezent, cele mai multe rețete de salată Caesar conțin următoarele ingrediente:
- Salată verde
- Ulei de măsline
- Usturoi zdrobit
- Sare
- Muștar Dijon
- Piper negru
- Suc de lămâie
- Sos Worchestershire
- Ouă întregi sau doar gălbenușuri de ou
- Parmezan ras
- Crutoane
- Hamsii.
Însă rețeta a fost readaptată rapid, iar în multe restaurante, au fost introduse pieptul de
În cazul în care și tu ești o fană a acestei salate și vrei să o pregătești acasă, bucătarii de top au câteva sfaturi.
Primul dintre ele se referă la tipul salatei pe care trebuie să o folosești. Alege întotdeauna salata romană pentru că acest tip de salată ușor alungită are frunze fragede și dulci și se taie foarte ușor. Pe lângă gustul crocant, are și un aspect atractiv, așa că salata rămâne fermă în timpul pregătirii.
Cum se pregătește dressing-ul pentru salata Caesar
Cea mai bună salată Caesar trebuie să aibă un dressing pregătit în casă, din ingrediente proaspete. Înainte de a așeza salata în boluri, experții în bucătărie recomandă să tai un cățel de usturoi și să freci foarte bine bolurile cu acesta. Vei obține un gust subtil de usturoi care va îmbunătăți gustul salatei tale. În plus, pentru dressing, ai nevoie de următoarele ingrediente:
1 gălbenuș
2 lingurițe de muștar
15 ml de zeamă de lămâie
4-5 fileuri de anșoa
1 linguriță de sos Worchestershire
1 cățel de usturoi
75 de ml de ulei de floarea soarelui sau de măsline
40 de grame de parmezan ras
Sare
Piper măcinat după gust.
Ingredientele se adaugă într-un blender și se amestecă până se obține un dressing asemănător maionezei. În cazul în care nu îți place peștele, omite anșoa și sosul Worchestershire.
Pentru crutoane, se taie câteva felii de pâine, se pun într-o tigaie antiaderentă și se lasă la rumenit. Între timp, se amestecă 50 de ml de ulei cu 1 cățel de usturoi tocat fin și se adaugă peste pâinea rumenită. Se adaugă și parmezan fin pe deasupra lor.
Pune dressing pe fiecare foaie de salată, adaugă crutoanele și carnea de pui deasupra și apoi rade parmezan. Salata este gata de servit!