Care este secretul Ginei Bradea, pentru cea mai bună socată? "Băutura delicioasă a verii!"

Care este secretul Ginei Bradea, pentru cea mai bună socată? "Băutura delicioasă a verii!"

Bloggerul pregătește rețete fel de fel, iar recent a dorit să se pregătească pentru zilele călduroase ce urmează, așa că a pregătit o socată pe măsură.

Gina Bradea împărtășește nenumărate rețete cu publicul larg, chiar și în mediul online. De această dată, în cursul zilei de ieri, pe contul său de TikTok, a postat băutura preferată a sezonului călduros, potrivită pentru acele zile în care temperatura începe să crească prea mult, și anume: socată. Celebrul bucătar a explicat tot modul de preparare, pas cu pas, având nevoie de doar câteva ingrediente, pentru ca rețeta să iasă pe gustul tuturor, fiind bună de pus în practică imediat. Alege să prepari și tu această băutură răcoritoare și pregătește-te cum se cuvine de vară!

Socată, pregătită de Gina Bradea

Citește și: Gina Bradea a plecat în căutare de frunze de tei! La ce sunt acestea bune și cum le folosește? "Dacă ieșiți la iarbă verde, adunați și frunză de tei, pentru că e păcat să nu o faceți!"

Citește și: Gina Bradea a pregătit pastă de mici, direct acasă! Această variantă este potrivită și pentru persoanele care țin regim: "Când avem nevoie, scoatem la dezghețat cu o zi înainte, în frigider!"

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Ingrediente

  • 10-12 flori de soc, bine scuturate, curățate și uscate
  • 250-300 g de miere de albine sau zahăr (dacă vreți să fie mai dulce, se pot folosi 400-500 g de miere)
  • 4,5 l de apă plată 
  • zeama de la 3 lămâi mari sau 4 mai mici
  • 2 lămâi tăiate felii
  • opțional: 1 linguriță de stafide

Mod de preparare

  1. “Socată, băutura delicioasă a verii.
  2. Am pregătit un borcan de 5 litri pentru socată. Vom folosi 10-12 flori de soc, bine scuturate să nu aibă insecte, spălate la jet de apă scurt și apoi lăsate la scurs. 250-300 de grame de miere de albine.
  3. Am pus aici în borcan 1 litru de apă, adăugăm mierea, punem și zeama de la 3 lămâi mari sau 4 mai mici, 2 lămâi tăiate felii, opțional, o linguriță cu stafide. Stafidele ajută să fermenteze mai bine socata noastră și să dea puțină aciditate.
  4. Adăugăm acum florile de soc, trebuie să fie proaspete sau pot fi și uscate. Completăm borcanul cu apă. Am folosit 4 litri și jumătate de apă plată.
  5. Punem capacul de formă, ca să poată să respire. E nevoie de aer, ca să fermenteze socata noastră. Mergem acum la soare, trebuie să stea într-un loc cât mai cald.
  6. În fiecare zi, de 2-3 ori pe zi amestecăm cu o lingură, în așa fel încât să se dizolve și să se amestece. Durează cam 3-4 zile, maxim până când socata este bună de băut. Asta este tot!”, a explicat bloggerul, pas cu pas, în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Gina Bradea a pregătit pastă de mici, direct acasă! Această variantă este potrivită și pentru persoanele care țin regim: "Când avem nevoie, scoatem la dezghețat cu o zi înainte, în frigider!"

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Ce a pățit Silvana Rîciu în timp ce mergea la priveghi la Ion Drăgan. Artista a mărturisit totul: “Ne-a ținut pe loc două ore.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate