Brioșe cu ciocolată. Pentru adevărații iubitori de dulce!

briose cu ciocolata simple

Brioșe cu ciocolată

Brioșele cu ciocolată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de  brioșe cu ciocolată. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase brioșe cu ciocolată, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Brioșe cu ciocolată

Rețeta delicioasă de  brioșe cu ciocolată, absolut minunate, se prepară în doar 10 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Brioșe cu ciocolată  este de 30 de minute

Timp de preparare – 30 de minute

Timp total – o ora

Rețeta de  Brioșe cu ciocolată  este pentru 4 persoane

retete pentru desert
Brioșe cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ruladă cu frișcă și căpșune. Mai mult decât delicioasă!

Ingrediente –  Brioșe cu ciocolată

Ingrediente pentru brioșe:

  • 200 grame de ciocolată neagră, topită
  • O jumătate de cană de unt, topit
  • 1 cană de zahăr
  • 3 ouă
  • 1 cană de făină
  • Un sfert de cană de cacao pudră
  • O jumătate de linguriță de praf de copt
  • Un sfert de linguriță de sare
  • O jumătate de cană de lapte
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Ingrediente pentru cremă de ciocolată:

  • 200 grame de ciocolată neagră, topită
  • 1 cană de smântână lichidă pentru frișcă
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Carmen de la Sălciua își strigă durerea la șase luni de la decesul tatălui său! Mesajul emoționant postat de artistă: „Te vom purta mereu în rugăciunile noastre”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

briose pufoase cu iaurt
Brioșe cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Brioșe cu ciocolată

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de brioșe, tapetând cu hârtie de copt sau folosind forme de silicon.
  2. Într-un bol mare, amestecă ciocolata topită și untul topit până se combină bine. Adaugă zahărul și ouăle, amestecând continuu.
  3. Într-un alt bol, combina făina, cacao pudră, praful de copt și sarea. Adaugă amestecul de ingrediente uscate peste amestecul de ciocolată și ouă și amestecă până se omogenizează.
  4. Adaugă laptele și extractul de vanilie și amestecă până obții o compoziție omogenă.
  5. Toarnă aluatul în formele de brioșe, umplându-le aproximativ 2/3. Dă tava la cuptor și coace timp de aproximativ 18-20 de minute sau până când un băț de frigăruie introdus în mijlocul unei brioșe iese curat.
  6. În timp ce brioșele se răcesc, pregătește crema de ciocolată. Într-un bol mic, amestecă ciocolata topită, smântâna lichidă și zahărul pudră până se combină bine. Adaugă extractul de vanilie și amestecă în continuare până obții o cremă fină și lucioasă.
  7. După ce brioșele s-au răcit complet, poți folosi un vârf de cuțit sau un decupator de brioșe pentru a face un mic orificiu în mijlocul fiecărei brioșe. Umple orificiile cu crema de ciocolată și nivelează suprafața.
  8. Poți decora brioșele cu ciocolată rămasă, răzuind câteva bucăți mici de ciocolată și presărându-le deasupra cremei.
  9. Lasă brioșele să se odihnească în frigider timp de aproximativ o oră pentru ca crema de ciocolată să se întărească.
  10. Servește brioșele cu ciocolată și cremă de ciocolată ca desert delicios. Le poți însoți cu o cupă de înghețată de vanilie sau cu o cafea aromată.

briose cu iaurt
Brioșe cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Brioșe cu ciocolată

  • Asigură-te că ciocolata este topită la temperatură joasă sau folosește metoda bain-marie pentru a evita arderea ciocolatei.
  • Dacă dorești o textură mai moale și mai umedă pentru brioșe, poți adăuga 1/4 cană de ulei vegetal în aluat.
  • Pentru a obține o cremă de ciocolată fină și lucioasă, asigură-te că smântâna lichidă este bine încălzită înainte de a o combina cu ciocolata topită.
  • Poți adăuga puțină esență de mentă sau esență de portocală în aluatul pentru brioșe, pentru a adăuga o notă de aromă suplimentară.
  • Ai grijă să nu umpli brioșele cu prea multă cremă de ciocolată, deoarece s-ar putea să curgă în exces.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Brioșe cu ciocolată. Pentru adevărații iubitori de dulce![Sursa foto: Freepik]

Citește și: Friptură de vită la grătar cu cartofi prăjiți, inele de ceapă, salată proaspătă și sos. Un amestec de arome mai intens ca niciodată!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Descoperă secretele bucătăriei suedeze! Chifteluțe suculente cu piure de cartofi cremos și semințe de rodii, o combinație gustativă deosebită

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Alina Sorescu, despre primele semnale de alarmă din fosta sa relaţie – confesiune tulburătoare la „În oglindă” „Chiar am crezut că poate fi prințul pe cal alb pe care mi-l imaginam”

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies