Biluțe de biscuiți cu vișine. Desertul copilăriei în doi timpi și trei mișcări


Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine?

Biluțe de biscuiți cu vișine. Desertul copilăriei

Ingrediente

450 g biscuiti Petit Beurre
200 g ciocolata cu lapte si alune
200 ml smantana pentru frisca
~150 ml lapte
75 g unt
2 linguri cacao
1 lingura zahar pudra vanilat
putina esenta de portocale
In plus:
visine fara samburi
nuca macinata
fulgi de nuca de cocos

Biluțe de biscuiți cu vișine. Desertul copilăriei

Mod de preparare Bilute de biscuiti cu visine:

Intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, smantana pentru frisca, untul si 100 ml lapte. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana se topeste ciocolata. Dam deoparte si lasam la racit.

Biscuitii ii macinam la robot, lasand si bucati mai mari, nu-i facem pesmet. Rasturnam intr-un castron incapator. Adaugam cacaoa si zaharul pudra si omogenizam. Turnam amestecul cu ciocolata si amestecam bine. Daca este necesar adaugam si restul de lapte. Trebuie sa avem o compozitie ferma, usor lipicioasa, ce poate fi modelata. Aromam dupa gust cu esenta de portocale.

in functie de preferinta compozitia se poate aroma si/sau cu vanilie sau rom
gustati si daca o sa considerati necesar adaugati zahar, atat cat sa va fie pe plac

Citeste si: Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci

Citeste si: Clătite ”Ana Lugojana”. Rețeta din Banat care te va cuceri definitiv

Citeste si: Păturată pe crumpi. Rețeta DELICIOASĂ din Banat

Luam cca 1 lingura din aceasta compozitie, in functie de cat de mari vreti sa faceti bilutele. Modelam astfel incat sa putem sa punem in mijloc o visina fara samburi, strangem marginile si continuam sa o modelam intre palme pana obtinem o bila perfecta. Continuam sa modelam bilute de biscuiti cu visine pana terminam compozitia de biscuiti, apoi le tavalim prin nuca macinata si fulgi de nuca de cocos.

delicioasele bilute de biscuiti cu visine se pot tavali si prin zahar pudra vanilat sau cacao
eu am folosit visine conservate la rece, dar puteti folosi si visine proaspete sau din compot

Se dau la rece pana la servire.

sursa: dulciurifeldefel.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Ioana Ginghină a dat vestea, la trei luni de a divorț! „Am spus un mare DA!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri