Aşa găteşti cea mai uşoară prăjitură cu caise


Acest desert se poate face si cu prune, insa este delicios cu caise.


In articol:


Ingrediente:

– 1 kg de caise (prune)
– 4 oua
– 150 g unt
– 400 g faina
– 200 g zahar
– 100 ml lapte

– 1/2 pachet praf de copt
– 2-3 pachete de zahar vanilat (la prajitura cu caise)
– 2-3 lingurite de scortisoara (la prajitura cu prune)

Citeste si: Tort “Raffaello” fără coacere – o reţetă excelentă pentru weekend

Citeste si: Cremă de zahăr ars – reţetă fără coacere

Citeste si: Înghețață de cireșe, rapidă și gustoasă

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga untul la temperatura camerei, laptele, faina cu praful de copt, vanilia sau scortisoara si albusurile batute spuma.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se acopera cu caisele (prunele) spalate si taiate felii.

Se coace la foc mediu pana se rumeneste. Dupa ce se raceste se pudreaza.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Reguli noi pentru românii care se întorc din străinătate! În ce condiții nu se impune carantina sau izolarea?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri