Cina pregătită pe timp de vară poate aduce dificultăți, însă aceste rețete cu siguranță vă vor ușura munca.
Aflați din rândurile următoare care sunt rețetele rapide, gata într-un timp foarte scurt, perfecte pentru sezonul de vară.
Gnocchi de conopidă cu spanac
Ingrediente
- 1 pachet de spanac tocat, congelat
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 pungă de gnocchi de conopidă, congelați
- 2 cârnați fierți, tăiați cubulețe
- 1 cutie de anghinare, tăiată în patru, scursă
- un sfert de cană de parmezan ras
Mod de preparare
- Primul pas este să puneți spanacul congelat într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde, îl setați la putere mare și îl porniți până se decongelează, în jur de 5 minute. După acest interval de timp, se scoate și se stoarce bine.
- Separat, într-o tigaie de dimensiuni mai mari, se pune ulei la încins, la foc mediu spre mare.
- După ce uleiul s-a încins, adăugăm gnocchi pe care îi gătim, amestecând constant, până se rumenesc.
- Apoi a venit timpul să ne ocupăm și de cârnați, anghinare și spanac, pe care le adăugăm în tigaie și le gătim și pe ele, atât cât să se călească și rumenească puțin.
- Rețeta este gata! Deasupra se presară parmezan și poftă bună!
Somon cu sos cremos
Ingrediente
- 1 cană și jumătate de supă de pui
- un sfert de cană de smântână
- 1 linguriță de pudră de usturoi
- sare
- piper măcinat
- 1 cană și jumătate de ciuperci feliate
- 1 cană de orez
- 4 căni de baby spanac
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 1 bucată de somon, tăiat în 4 porții
Mod de preparare
- Primul pas este să preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Imediat apoi, începem și rețeta. Se amestecă supa de pui, smântâna, praful de usturoi, sarea și piperul, după gust, într-o tigaie de dimensiuni mai mari. Așteptăm să dea în clocot, în timp ce mai amestecăm, apoi se adaugă ciupercile și orezul. Acoperim tigaia și așteptăm să ajungă la punctul de fierbere.
- După acest interval, se adaugă și spanacul și se amestecă bine, la foc mediu. Acoperim și lăsăm la fiert orezul, până scade din sos și ajunge la o consistență ceva mai groasă, fiind nevoie de aproximativ 15 minute.
- Separat, ne ocupăm și de somon. Îl ungem cu ulei pe ambele părți, presărăm sare și piper, apoi așezăm bucățile pe o foaie de copt și le prăjim până când sunt bine pătrunse.
- Rețeta este gata! Somonul se servește cu orezul și poftă bună!
Sandviș vegetarian
Ingrediente sos, opțional
- 2 linguri de maioneză
- 2 lingurițe ketchup
- 2 lingurițe de capere, tocate
- 1 linguriță de murături, tăiate mărunt
Ingrediente sandviș
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 1 ceapă roșie mică, tăiată felii subțiri
- 1 cană de ciuperci feliate
- 5 căni de spanac
- piper proaspăt măcinat
- 4 felii de pâine
- o jumătate de cană de brânză
Mod de preparare
- Primul pas este să ne ocupăm de sos, așa că începem prin a amesteca maioneza cu ketchup-ul, într-un bol de dimensiuni mai mici, în care adăugăm ulterior și caperele și murăturile, respectiv condimentele.
- Pentru sandvișuri, încingem 2 lingurițe de ulei într-o tigaie de dimensiuni mai mari, în care adăugăm ceapa și ciupercile, pe care le gătim amestecând des.
- După ce s-a înmuiat ceapa, adăugăm în tigaie și spanacul, pe care îl gătim puțin, până se ofilește, apoi întreg conținutul se transferă pe o farfurie.
- În continuare, adăugăm iar puțin ulei în aceeași tigaie, în care vom pune și feliile de pâine. Ulterior, este nevoie să împărțim toate componentele în mod egal: brânza, murăturile și amestecul de spanac. Sandvișurile se gătesc în tigaie până când brânza s-a topit și pâinea este prăjită, nu mult, în jur de 5 minute.
- Se transferă sandvișurile pe o farfurie, apoi se adaugă și sosul, ceea ce este un pas opțional.
- Rețeta este gata și poftă bună!
Citește și: Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania- stirilekanald.ro
Somon cu quinoa
Ingrediente
- 4 pachete de quinoa albă și roșie, precoaptă pentru microunde
- 5 linguri de ulei de măsline
- 3 căni de roșii cherry
- 3 linguri de capere, scurse
- 2 linguri de oțet balsamic
- piper măcinat
- 4 fileuri de somon cu piele
- sare
Mod de preparare
- Primul pas este să gătim quinoa, așa că preîncălzim cuptorul la o temperatură de 200 de grade Celsius, apoi luăm o tavă în care așezăm hârtie de copt și ulterior quinoa, peste care punem 2 linguri de ulei și amestecăm și o întindem într-un strat uniform.
- Separat, într-o altă tavă de cuptor, așezăm o altă hârtie de copt, peste care amestecăm roșiile cu caperele, oțetul balsamic, piperul și 2 linguri de ulei. Roșiile le întindem pe margini, pentru ca în mijloc să așezăm fileurile de somon, stropite cu ulei și presărate cu sare.
- Tava cu quinoa se pune în cuptor, pe grătarul de sus și somonul, pe grătarul de jos.
- Somonul trebuie să stea în cuptor timp de 15 minute, iar quinoa, timp de 20 de minute, timp în care, la jumătatea intervalului, se mai amestecă puțin.
- Rețeta este gata! Se transferă în farfurii quinoa, peste care adăugăm și somonul întreg sau bucăți și altele pe lângă și poftă bună!
Paste cu pui și spanac
Ingrediente
- 230 g de paste
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 bucată de piept de pui dezosat, tăiat în bucăți mici
- sare
- piper măcinat
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 cană de vin alb, opțional
- 2 lingurițe de zeamă de lămâie
- un sfert de cană de unt, tăiat cubulețe
- 4 linguri de parmezan, ras
- 10 căni de spanac proaspăt tocat
Mod de preparare
- Primul pas este să punem apă și puțină sare, într-o oală de dimensiuni mai mari, pentru a fierbe pastele. Se aduce la punctul de fierbere, se adaugă pastele și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După acel interval de timp, mai păstrați o jumătate de cană din apa de gătit, apoi scurgeți pastele.
- Acum ne ocupăm și de restul ingredientelor. Încingem puțin ulei într-o tigaie de dimensiuni mai mari și adăugam bucățile de pui și condimentăm cu sare și piper, amestecând ocazional, aproximativ 10 minute. Imediat apoi, adăugați usturoiul, vinul, coaja de lămâie și sucul de lămâie și așteptați să fiarbă, amestecând ocazional.
- După acest proces, spre final, se adaugă untul tăiat cubulețe și 1 lingură de parmezan și se amestecă până când sosul este cremos, iar ulterior se adaugă și puțină apă, din cea păstrată de la paste.
- Odată ce sosul e gata, se amestecă spanacul tocat cu ele, se mai fierb puțin, aproximativ 5 minute.
- Rețeta este gata! Se transferă în farfurii, peste care adăugăm și parmezan și poftă bună!