Bunica Lucreția a explicat, pas cu pas, cum pregătește brânza în saramură.
Există nenumărate bunicuțe în mediul online, care aleg să își rupă puțin din timpul lor, pentru a arăta câteva trucuri, rețete și sfaturi de rețete, pentru urmăritorii de pe rețelele de socializare și nu numai. Printre acestea, se află și bunica Lucreția, care recent, a postat pe contul său de Instagram, o idee numai bună pentru ca brânza să rămână proaspătă pentru mai multă vreme, să o pună în saramură!
Pe lângă faptul că ai nevoie doar de câteva ingrediente necesare pentru a face acest lucru, ulterior, pentru mai multe zile te vei putea bucura de o brânză proaspătă, că atunci când ai cumpărat-o, dacă este achiziționată din comerț, sau ca atunci când ai făcut-o direct acasă, la bunica. Pe lângă rețetă în sine, bunica te învață și un truc nelipsit din această rețetă, pentru a te asigura că este egală cantitatea de apă, cu cea de sare.
Brânză în saramură, pregătită de bunica Lucreția
Ingrediente
- brânză
- apă
- sare de mare neiodată, grunjoasă, pentru murături
- un ou, pentru truc
Mod de preparare
- “Pun niște brânză la saramură (…), că dacă o bagi în frigider, nu rezistă mult, în ladă dacă o îngheț, când o dezgheț nu mai e bună și o pun să o folosim proaspătă, în saramură. (…)
- Am o brânză… O pun într-o găletușă, o tai că să se așeze bine, că e prea groasă și dacă o așezăm așa, venea prea în sus (…), ca să o acopere saramura foarte bine.
- Acum facem saramura. Are mamaie sare din asta mare, de murături, așa scrie pe ea, sare de mare neiodată, grunjoasă, pentru murături. Sarea pentru murături e deosebită față de cealaltă și saramura o probăm cu oul, exact ca la slănină.
- Umplem o găletușă pe jumătate cu apă, punem sare și facem proba cu oul (…), trebuie să se ridice la suprafață. Uite-l cum stă! E perfect, iar acum luăm saramura și o punem peste brânză. O acoperim bine, îi pun capac.
- O punem pe gresie jos și stă la rece. De aici luăm și mâncăm până o terminăm!”, a explicat bunica Lucreția, în filmulețul postat pe contul său de Instagram.