Prajitura "Noaptea de Paste"! Un desert special de sarbatoare

Prajitura
Prajitura "Noaptea de Paste"! Un desert special de sarbatoare

Prajitura "Noaptea de Paste" este o adaptare dupa reteta prajiturii Regina Maria, o prajitura ce merita sa o puneti pe lista voastra cu retete de prajituri pentru Pasti.

Mod de preparare

Blat cu vanilie:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Blat cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere.

Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema cu ciocolata:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, apoi dam la rece.

Cum se prepara crema de ciocolata

In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara punem blatul cu vanilie, de pe care am scos mai intai hartia de copt.

Punem jumatate din cantitatea de crema in strat uniform. Peste crema punem blatul cu nuca (cu hartia de copt in sus). Scoatem hartia de copt cu atentie si acoperim cu restul de crema. Dam la rece pentru cateva ore. A doua zi se taie foarte bine si frumos.

Sursa: culinar.ro
 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Reteta pentru Pasti - Pulpa de miel la tava

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Când va avea loc Marea Finală „Casa iubirii”!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies