Turtele bunicii erau cele mai pufoase si delicioase! Iata reteta pe care o facea fiecare bunica, in copilaria noastra.
Ingrediente:
2 pahare faina
125 gr unt
1 lingurita zahar
1 pahar iaurt
putina sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru umplutura:
piure de cartofi/ carnati
Mod de preparare:
1. Topeste untul la bain-marie.
2. Amesteca zaharul cu iaurtul.
3. Incorporeaza bicarbonatul si untul. Omogenizeaza.
4. Toarna mixul cu iaurt peste faina si sare treptat. Amesteca pentru a obtine un aluat moale si omogen.
5. Lasa aluatul deoparte in jur de 10 minute, apoi imparte-l in trei parti.
6. Trece cu sucitorul peste bucati.
7. Pune in mijlocul fiecareia 1-2 linguri de umplutura sau 2-3 felii de carnati, apoi impacheteaza bine, sigiland marginile. Trece inca o data cu sucitorul peste turte, ca sa se aplatizeze.
8. Prajeste turtele in ulei incins. Scoate-le pe niste prosoape absorbante de bucatarie.