Trufe cu ciocolată. Nu sunt doar o delicatesă, ci și o experiență memorabilă!

retete de gustare

Trufe cu ciocolată

Trufe cu ciocolată, o rețetă ideală pentru mesele festive. Aceste trufe sunt un adorat desert rafinat care aduc un echilibru perfect între dulceață și amărui.

Trufele cu ciocolată sunt delicii, realizate dintr-un ganache fin de ciocolată neagră, îmbogățit cu smântână pentru frișcă și uns cu unt. Aceste micuțe bomboane de ciocolată sunt acoperite în mod generos cu zahăr pudră, oferind o textură crocantă și un contrast subtil, moale și catifelat.

Fiecare mușcătură este o experiență de savoare intensă, cu arome bogate de ciocolată amăruie perfect echilibrate de dulceața delicată a zahărului pudră.

Citește și: Rețeta de tort baclava cu frișcă, pregătită de Jamila: „Tortul baclava combină gustul baclavalei cu frișca naturală proaspăt bătută, iar rezultatul este minunat.”

retete de prajituri de casa
Trufe cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștrudel cu cireșe, merișoare și nuci. Adaugă o notă de eleganță și răsfăț zilei tale!

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru trufe

- 300 g de ciocolată neagră
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 50 g de unt nesărat, la temperatura camerei
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 50 g de zahăr pudră (pentru presărare)
- 2 linguri de cacao pudră (opțional)
- Un praf de sare

trufe cu ciocolata
Trufe cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare ganache de ciocolată

  1. Tăiați ciocolata în bucăți mici și uniforme pentru a se topi mai ușor și uniform. Puneți bucățile de ciocolată într-un bol rezistent la căldură.
  2. Într-o cratiță mică, încălziți smântâna pentru frișcă la foc mediu până ajunge aproape de punctul de fierbere.
    Nu lăsați smântâna să fiarbă complet. Turnați smântâna fierbinte peste bucățile de ciocolată din bol. Lăsați să stea 1-2 minute pentru a topi ciocolata, apoi amestecați încet cu o spatulă sau un tel până când ciocolata este complet topită și amestecul este neted și lucios.
  3. Adăugați untul tăiat cubulețe și esența de vanilie în ganache-ul cald. Amestecați până când untul este complet incorporat și ganache-ul devine mătăsos.
    Un praf de sare ajută la intensificarea gustului ciocolatei.
  4. Lăsați ganache-ul să se răcească la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute, amestecând ocazional pentru a preveni formarea unei cruste. După ce ganache-ul s-a răcit la temperatura camerei, acoperiți bolul cu folie alimentară și puneți-l în frigider pentru cel puțin 2 ore, sau până când este suficient de ferm pentru a putea fi modelat.

Mod de preparare trufe

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

  1. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și puneți zahărul pudră într-un bol mic.
  2. Folosind o linguriță sau un dispozitiv de format trufe, luați cantități mici din ganache-ul răcit și formați bile mici cu mâinile. Dacă ganache-ul este prea lipicios, puteți pune mâinile în apă rece pentru a preveni lipirea.
  3. Rulați fiecare trufă formată în zahăr pudră până când este complet acoperită. Alternativ, dacă doriți, puteți rula trufele în cacao pudră pentru un strat suplimentar.
  4. Așezați trufele acoperite pe tava pregătită. După ce toate trufele sunt formate și acoperite, lăsați-le să stea la temperatura camerei pentru câteva minute pentru a permite zahărului pudră să se fixeze.

Depozitarea și servirea

  1. Păstrați trufele într-un recipient ermetic în frigider pentru a le menține proaspete. Trufele de ciocolată pot fi păstrate la frigider timp de până la 2 săptămâni.
  2. Scoateți trufele din frigider cu aproximativ 10 minute înainte de servire pentru a le lăsa să ajungă la temperatura camerei, astfel încât să aibă o textură moale și catifelată. Poftă bună!

trufe
Trufe cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de  Ștrudel cu cireșe, merișoare și nuci. Adaugă o notă de eleganță și răsfăț zilei tale!, pentru o explozie de arome și texturi. Învelit într-un aluat subțire și fraged, se ascund bucăți suculente de cireșe și merișoare, îmbogățite cu nuci crocante pentru un plus de savoare. Aromat cu scorțișoară și vanilie, fiecare mușcătură este o călătorie dulce și răcoritoare prin gusturile verii.

retete pentru desert
Trufe cu ciocolată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ștrudel cu cireșe, merișoare și nuci. Adaugă o notă de eleganță și răsfăț zilei tale!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

Top 5 tendințe de pantofi de toamnă pe care le vei vedea peste tot în acest sezon, potrivit stiliștilor

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies