Tort usor cu cacao! Nu ai mancat nimic mai bun!

Tort usor cu cacao! Nu ai mancat nimic mai bun!
Tort usor cu cacao! Nu ai mancat nimic mai bun!

Aceasta reteta de tort este perfecta pentru weekend! Se face imediat!

 

Ingrediente:
cca 600 gr faina alba
cca 150 gr cacao pudra
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
12 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
450 gr zahar granulat
3 oua batut
2 lingurite extract de vanilie
cca 300 gr lapte batut
Pentru umplutura:
frisca
cacao
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Unge cu unt o tava de copt rotunda si presara niste faina in ea.
3. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, cacao si sarea. Lasa deoparte.
4. Mixeaza untul si zaharul la viteza medie vreo 5 minute.
5. Pune in compozitie ouale batute si banilia. Omogenizeaza. Trebuie sa obtii o crema mai pufoasa.
6. Adauga mixul cu faina in mixul cu unt, alternand cu laptele batut.
Omogenizeaza cu ajutorul unei spatule.
7. Pune compozitia in tava. Daca e prea multa, imparte-o in doua tavi.
9. Baga tava in cuptor. E gata cand aluatul trece testul cu scobitoarea.
10. Taie pe orizontala blatul.
11. Intinde uniform jumatate din umplutura pe un blat si acopera cu cealalta jumatate.
12. Restul de umplutura foloseste-l pentru a decora tortul. Pentru efect poti razui ciocolata alba.
Sursa

Ingrediente:

cca 600 gr faina alba
cca 150 gr cacao pudra
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
12 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
450 gr zahar granulat
3 oua batut
2 lingurite extract de vanilie
cca 300 gr lapte batut

Pentru umplutura:

frisca
cacao

Mod

de preparare:

1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.

2. Unge cu unt o tava de copt rotunda si presara niste faina in ea.

3. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, cacao si sarea. Lasa deoparte.

4. Mixeaza untul si zaharul la viteza medie vreo 5 minute.

5. Pune in compozitie ouale batute si banilia. Omogenizeaza. Trebuie sa obtii o crema mai pufoasa.


6. Adauga mixul cu faina in mixul cu unt, alternand cu laptele batut. Omogenizeaza cu ajutorul unei spatule.

7. Pune compozitia in tava. Daca e prea multa, imparte-o in doua tavi.

9. Baga tava in cuptor. E gata cand aluatul trece testul cu scobitoarea.

10. Taie pe orizontala blatul.

11. Intinde uniform jumatate din umplutura pe un blat si acopera cu cealalta jumatate.

12. Restul de umplutura foloseste-l pentru a decora tortul. Pentru efect poti razui ciocolata alba.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Lacrimi de fericire pentru Oana Roman, în ziua de Crăciun. Ce cadou a primit de la fiica ei, Isa: “Mi-a dat cea mai frumoasă lecție de iubire necondiționată.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ce i-a spus mama Veronicăi lui Ahmed l-a făcut pe Dorobanțu să intervină imediat. Concurentul din Casa Iubirii NU a mai rezistat: "Sunteți...". Cum a reacționat la cele auzite și CE S-A ÎNTÂMPLAT în platoul emisiunii

Mesajele familiei Sterp pentru Denisa și Iancu, în momentul în care cei doi au devenit părinți pentru prima dată. Gândurile nu au contenit să curgă: “Abia aștept să iau în brațe ingerașul!”

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies