Tort salam de biscuiti

Tort salam de biscuiti

Tortul salam de biscuiti ne duce cu gandul la copilarie. Gustul te cucereste de la prima inghititura.

Ingrediente:

500 gr biscuiti
50 gr ciocolata topita
100 gr unt
200-250 ml lapte
100 gr alune sau nuci macinate
50 gr cacao
esenta de rom
50 gr zahar pudra
extract de vanilie (sau esenta)
fulgi de ciocolata si cacao (pentru ornare)

Mod de preparare:


Se freaca untul moale cu zaharul, intr-un bol. Rupi cu mana biscuitii (in bucati mai mari sau mai mici) si ii pui intr-un bol incapator. Adaugi nucile macinate, cacaua, ciocolata topita si amesteci usor.
Apoi incorporezi laptele, usor (nu tot odata) si amesteci de fiecare data, pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie sa pui tot laptele. Totul depinde de gradul de absorbtie al biscuitilor. In cele din urma, incorporezi si untul frecat cu zahar si esentele.


Pui la rece pentru cateva ore, sau peste noapte, apoi decorezi cu fulgi de ciocolata si poti servi.

Sursa: culinar.bzi.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mesajul postat de Oana Lis la aflarea veștii că actrița Brigitte Bardot s-a stins din viață. Ce a făcut Viorel Lis când s-a întâlnit cu ea: „N-a rezistat la așa legendă de femeie.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Chef Orlando Zaharia, fotografie prețioasă din locul special sufletului său. Unde a ajuns și ce amintiri i-au venit în minte: "Locul cel mai frumos de pe Pământ."

Andreea Mantea anunță numele primului finalist din „Casa iubirii”! Aflați cine va intra în marea finală în ediția de duminică, 28 decembrie, difuzată de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate