Tort racoros de zmeura si ciocolata! Este o reteta raw vegana!

Tort racoros de zmeura si ciocolata! Este o reteta raw vegana!
Tort racoros de zmeura si ciocolata! Este o reteta raw vegana!

Zmeura este un fruct delicat si parfumat care contine de 50 de ori mai multi antioxidanti decat capsunile, de 3 ori mai mult decat kiwi si de 10 ori mai mult decat rosiile.

 

Ingrediente pentru tort racoros de zmeura si ciocolata
Blat:
250 g mix de nuci romanesti si migdale tinute la hidratat 8 ore
100 g mix de smochine si curmale
1praf de sare
Crema:
350 g grame caju hidratat 4 ore in apa de izvor
200 g ulei de cocos topit la bain marie
25 g cacao (2 linguri)
100 ml suc de portocale (sucul de la o portocala)
150 g miere
1 lingurita de sos de soia (sau un praf de sare)
Topping:
2 linguri unt de cocos aromat topit la bain marie
1 lingurita de cacao
1
praf de sare
400 g zmeura proaspata
Mod de preparare
Blat:
Introduceti nucile in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc partial, adaugati apoi si restul ingredientelor si procesati pana cand compoziutia devine lipicioasa si usor de modelat. Puneti hartie de copt intr-o tava cu fundul detasabil  si apoi azesati blatul presand cu degetele.
Dati la rece pana la prepararea cremei.
Crema:
Introduceti nucile de caju in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc bine. Adaugati restul ingredientelor si lasati robotul sa mearga pana cand crema capata o textura fina.  Peste blat asezati un strat de zmera dupa care turnati crema. Dati totul la congelator timp de 3 ore.
Cand tortul s-a intarit amestecati ingedientele pt topping si tunati-l deasupra.
Decorati cu zmeura proaspata si savurati.
Sursa: viataverdeviu.ro

Ingrediente pentru tort racoros de zmeura si ciocolata

Blat:


250 g mix de nuci romanesti si migdale tinute la hidratat 8 ore
100 g mix de smochine si curmale
1praf de sare

Crema:

350 g grame caju hidratat 4 ore in apa de izvor
200 g ulei de cocos topit la bain marie


25 g cacao (2 linguri)
100 ml suc de portocale (sucul de la o portocala)
150 g miere
1 lingurita de sos de soia (sau un praf de sare)

Topping:

2 linguri unt de cocos aromat topit la bain marie
1 lingurita de cacao 
1 praf de sare
400 g zmeura proaspata

Mod de preparare

Blat:

Introduceti nucile in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc partial, adaugati apoi si restul ingredientelor
si procesati pana cand compoziutia devine lipicioasa si usor de modelat. Puneti hartie de copt intr-o tava cu fundul detasabil  si apoi azesati blatul presand cu degetele. Dati la rece pana la prepararea cremei.

Crema:

Introduceti nucile de caju in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc bine. Adaugati restul ingredientelor si lasati robotul sa mearga pana cand crema capata o textura fina.  Peste blat asezati un strat de zmera dupa care turnati crema. Dati totul la congelator timp de 3 ore. Cand tortul s-a intarit amestecati ingedientele pt topping si tunati-l deasupra.

Decorati cu zmeura proaspata si savurati.

Sursa: viataverdeviu.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Au trecut 42 de ani de când Amza Pellea a plecat dintre noi! Ce mesaj a transmis pe rețelele de socializare, fiica sa, Oana? "Ai plecat puțin..."

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Uğur Yeşil, CEO și Executive Board Member Doğan Media, a primit distincţia "Personality of the Year 2025"

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies